A INTRAT ÎN VIGOARE NOUL SISTEM DE TARIFARE ÎN CAPITALĂ Bilet unic pentru metrou şi transportul de suprafaţă

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 2 august 2021

Capitala a trecut, începând de ieri, la noul sistem tarifar pentru transportul în comun, care prevede că o călătorie intermodală, timp de 90 de minute, costă 3 lei. Dacă respectiva călătorie include şi metroul, biletul va costa 5 lei şi va fi valabil 120 de minute.

Noua politică tarifară comună a intrat în vigoare în urma deciziei comune a Societăţii de Transport Bucureşti (STB) SA şi Metrorex SA, dar şi a semnării, joia trecută, de STB SA şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) contractului de delegare de gestiune pentru serviciul de transport public de călători pe o perioadă de 10 ani.

Conform noii politici tarifare, călătorii pot opta pentru următoarele bilete sau abonamente:

- o călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei; - un bilet comun STB/Metrorex va fi 5 lei. Acesta va include o călătorie cu metroul şi 90 de minute în transportul în comun terestru.

- un abonament de 24 de ore pentru transportul în comun de suprafaţă sau numai pentru metrou costă 8 lei, este valabil 24 de ore, nu doar de la ora emiterii până la miezul nopţii, cum era până la 1 august. La fel şi biletul de 72 de ore, al cărui preţ este 35 lei.

- abonamentul comun STB/Metrorex valabil 24 de ore costă 14 lei

- abonamentul comun STB/Metrorex valabil 7 zile este 50 lei.

- un abonament lunar este de 80 lei doar pentru metrou sau STB. Preţul unui abonament de o lună pentru ambele reţele este 140 lei.

- abonamentul valabil 6 luni costă 400 lei - doar pentru metrou sau doar pentru STB. Abonamentul valabil 6 luni pe ambele reţele, metrou şi STB este 700 lei.

- abonamentul valabil 12 luni pentru metrou sau pentru transportul de suprafaţă va putea fi achiziţionat cu 700 lei, iar abonamentul anual comun, pe ambele reţele este 1200 lei.

Este introdusă interoperabilitatea între Sistemul Automat de Taxare şi sistemul de validare a călătoriilor de la metrou, fapt ce permite călătorilor să utilizeze un singur bilet sau abonament atât pe vehiculele de suprafaţă, cât şi la metrou, în intervalul de timp pentru care a fost achiziţionat. Călătorii trebuie să urmărească momentul când expiră termenul pentru care au fost achiziţionate biletele iar pentru a continua deplasarea, să valideze din nou sau să cumpere un nou bilet.

În toate vehiculele vor fi afişate informaţii despre noua ofertă tarifară, dar şi despre felul cum pot fi cumpărate biletele sau abonamentele, respectiv de la centrele de vânzare, prin SMS sau prin intermediul aplicaţiei mobile 24Pay sau plata direct la validator cu cardul bancar contactless (posibilă în prezent la toate autobuzele noi Otokar şi Mercedes Hybrid, dar şi pe tramvaiele liniei 41 şi 1/10, cu intenţia de extindere la toate vehiculele). Totodată, pentru cei care au un cont deschis, poate fi utilizată reîncărcarea online a cardului (accesând site-ul online.stbsa.ro). STB SA va afişa în vehicule şi la centrele de vânzare toate informaţiile de care călătorii au nevoie pentru a se familiariza cu noua ofertă tarifară.Totodată, informaţiile despre noua ofertă tarifară vor fi disponibile şi prin intermediul aplicaţiei InfoTB.

În ceea ce priveşte transportul în comun din zona metropolitană, STB menţionează că validatoarele care funcţionează pe vehiculele tuturor celor patru operatori de transport din zona metropolitană, integrate prin Sistemul Automat de Taxare, vor recunoaşte, pe parcursul lunii august, atât vechile titluri de călătorie, cât şi noile bilete integrate în sistem. De exemplu, titlurile de 1,30 lei vor fi validate şi recunoscute de către Sistemul Automat de Taxare (SAT) ca fiind bilete de 3 lei (valabile 90 de minute pe toate liniile de suprafaţă). Abonamentele existente, din vechea ofertă, cum sunt cel de o zi, cel de şapte zile sau cel de 15 zile, vor fi recunoscute şi convertite la abonamentul actualizat din noua ofertă tarifară, pentru aceeaşi perioadă de timp pentru care a fost achiziţionat. Toate titlurile vechi de călătorie, cu excepţia abonamentelor pe o linie şi pe două linii, vor fi recunoscute şi vor fi valabile inclusiv pe liniile regionale.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Astia-s nebuni, cine drku stă cu ochii pe ceas sa cronometreze?

    Metrorex are cartele de hârtie și RATB are cititoare magnetice, cum drku e validat biletul unic in RATB?? 

    Dacă încarci bilet unic pe cardul RATB cum drku îl validezi la metrou?

    Ăștia isi bat joc de oameni! 

    Intrați voi pe STB Online și vedeți dacă puteți încărca electronic pe cardul Activ ce bat ăștia câmpii pe aici !!!

    Folositi bicicleta sau trotineta.

    Afară de cazul că nu greșește redactorul, nu stau să verific. Auzi: abonament o zi = 8 lei, abonament 3 zile = 35 lei. Doh!

    1. Astia-s nebuni, tatutzu! Isi inchipuie ca avem mijloace de transport STB ca in Germania curate, cu aer conditionat, care ajung la timp, etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb