ACCACE:  Printre cele mai multe facilităţi şi subvenţii pentru companii se regăsesc în domeniul producţiei

E.D.
Companii / 18 noiembrie 2014

În domeniul producţiei sunt oferite printre cele mai multe facilităţi fiscale şi subvenţii pentru companiile de pe plan local, însă şi IT-ul, agricultura, industria energetică şi cea de servicii prezintă avantaje semnificative din acest punct de vedere, potrivit Accace, companie de externalizare şi consultanţă de afaceri din Europa Centrală şi de Est.

Astfel, cei care doresc să îşi înfiinţeze o companie în domeniul producţiei sau cel al serviciilor ar trebui să ştie că pot beneficia de scutirea impozitului pe clădiri şi terenuri, precum şi de reducerea la plata impozitului pe profit, aceasta din urmă fiind aplicabilă şi în cazul companiilor care activează în domeniul energetic.

În plus, în domeniul producţiei, precum şi în agricultură, sunt oferite subvenţii pentru exportul produselor. O altă facilitate fiscală disponibilă atât în domeniul producţiei, cât şi în IT şi servicii, este cea referitoare la reconversia profesională a forţei de muncă.

Accace mai subliniază că acordarea de facilităţi fiscale pentru angajarea unor categorii speciale de lucrători, cum este cazul zilierilor, este întâlnită în special în agricultură, servicii, producţie sau domeniul energetic, în timp ce companiile din domeniul IT se bucură de scutiri de la plata impozitului pe veniturile din salarii ale programatorilor. De asemenea, ajutoarele de stat pentru înfiinţarea de locuri de muncă se acordă atât companiilor din IT, cât şi celor din producţie, servicii sau domeniul energetic.

Nici industria agricolă nu trebuie ignorată, fiind singurul dintre aceste domenii în care sunt acordate facilităţi sub forma unor scutiri de la plata contribuţiilor sociale.

Printre alte facilităţi întâlnite în toate aceste domenii se numără scutirea impozitului pe profitul reinvestit, scutirea de la plata TVA, deducerea cheltuielilor pentru activităţi de cercetare şi dezvoltare, eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale, ajutoarele pentru întocmirea planului de afaceri, precum şi stimulentele pentru încadrarea în muncă a şomerilor, absolvenţilor, persoanelor cu dizabilităţi sau provenind din medii defavorizate.

"Cel mai important este ca o companie să analizeze impactul pe care îl doreşte la nivelul activităţii, astfel încât, ulterior, să analizeze şi să atragă facilităţile fiscale şi subvenţiile disponibile care îi pot aduce rezultatul dorit. Obţinerea acestora poate fi facilă în anumite cazuri, prin simpla aplicare a prevederilor legale, însă, de cele mai multe ori, trebuie urmărită îndeplinirea anumitor condiţii şi reguli specifice, precum şi pregătirea unei întregi documentaţii, ceea ce poate transforma procesul de accesare a unor astfel de facilităţi şi subvenţii într-unul dificil sau chiar imposibil de implementat", a precizat Ana-Maria Graure, Tax Manager Accace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb