Accesarea contului de Facebook s-ar putea face prin scanare facială

Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 octombrie 2017

Facebook testează în prezent o funcţie care le va permite utilizatorilor să-şi probeze identitatea prin scanarea trăsăturilor faciale.

La fel ca Face ID, sistemul pe care Apple îl foloseşte pe IPhone X pentru autentificarea posesorului, Facebook ar putea oferi o tehnologie asemănătoare pentru creşterea nivelului de securitate al conturilor utilizatorilor săi, conform News.ro

Mai mulţi utilizatori au postat pe reţelele sociale imagini cu o funcţie a aplicaţiei de Facebook care presupune scanarea feţei pentru autentificare. Chestionaţi pe această temă, reprezentanţii companiei americane au recunoscut că testează în prezent facilitatea în cauză pe un număr limitat de conturi.

Conform celor de la Facebook, scanarea facială va fi folosită pentru confirmarea identităţii celor care şi-au pierdut accesul la propriul cont - fie şi-au uitat datele de logare, fie le-a fost spart contul şi schimbată parola.

Scanarea facială va reprezenta un pas suplimentar de protecţie pus în funcţiune de Facebook. Nu va înlocui alte proceduri de securitate, precum autentificarea în doi paşi cu ajutorul unui cod trimis prin SMS, ci va fi o măsură complementară.

Nu este prima oară când Facebook experimentează cu diverse măsuri de securizare a conturilor. Identificarea prietenilor dintr-o serie de fotografii sau o listă scurtă cu prietenii de încredere sunt alte abordări prin care Facebook a încercat să ajute utilizatorii în recuperarea conturilor, fără a permite persoanelor neautorizate să profite de acestea.

În ceea ce priveşte recunoaşterea facială, Facebook s-a lovit în trecut de reticenţa utilizatorilor şi, mai ales, de legislaţia europeană. Însă, acum, fiind vorba de o măsură de securitate, este posibil ca numărul criticilor să fie mult mai redus.

O funcţie de recunoaştere facială are sens atâta vreme cât numărul dispozitivelor mobile care dispun de tehnologia necesară va creşte rapid după ce Apple a inclus-o pe iPhone X. O tehnologie similară este disponibilă şi pe PC-uri, Microsoft oferind suport în acest sens pe sistemele cu Windows 10.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb