Accor îşi anunţă angajamentul de a se alătura Iniţiativei Globale pentru Plastic în Turism a ONU şi de a elimina toate articolele din plastic de unică folosinţă din experienţa oaspeţilor din hotelurile sale, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.
Ca parte a rolului său de furnizor de turism responsabil la nivel local şi global, Accor a făcut un angajament de a se alătura Iniţiativei Globale pentru Plastic in Turism, coordonată de Programul pentru Mediu al Organizaţiei Naţiunilor Unite (UNEP) şi de Organizaţia Mondială a Turismului, în colaborare cu Ellen MacArthur Foundation.
Această acţiune reprezintă un pas important înainte pentru industria ospitalităţii globale.
Sebastien Bazin, preşedinte şi CEO, Accor, declară: " Suntem conştienţi de impactul semnificativ pe care îl avem asupra planetei noastre şi de responsabilitatea noastră de a crea beneficii concrete pentru angajaţii, oaspeţii, furnizorii, partenerii şi comunităţile gazdă.
Ceea ce ne ghidează este conştiinţa şi conştientizarea socială care determină fiecare persoană sa se străduiască să fie un bun cetăţean. Este vorba despre a fi conştient, responsabil social şi consecvent."
Potrivit sursei citate, Accor si-a asumat rolul de cetăţean corporativ responsabil si activează în cadrul programului său de dezvoltare durabilă, de 25 de ani. Pe lângă angajamentul anterior al Grupului de a elimina toate paiele, beţişoarele de cafea şi beţişoarele de urechi, noul angajament de astăzi include:
• Eliminarea accesoriilor şi a recipientelor de plastic individuale de toaleta, ca şi a paharelor de plastic, până la finalul anului 2020;
• Eliminarea tuturor articolelor din plastic de unică folosinţă din camere, din spaţiile de întâlniri, din restaurante şi din toate zonele de agrement (spa-uri, centre de fitness etc.) până la sfârşitul anului 2022.
Unul dintre principalele ţeluri ale lui Accor, pe lângă găsirea de alternative la plastic şi reducerea impactului asupra mediului, este schimbarea pozitivă a mentalităţilor comune la nivel global prin adoptarea logicii 3R: Reduce, Reutilizează şi Reciclează.
Ligia Noronha, Directorul Diviziei Economice a Programului de Mediu al ONU, a declarat: " Poluarea cu materiale plastice este una dintre provocările majore de mediu ale timpurilor noastre, iar turismul are un rol important în a contribui la soluţionare. Prin Iniţiativa globală pentru materiale plastice in turism, companiile şi destinaţiile turistice sunt susţinute pentru a inova, a elimina şi a împărtăşi modul în care folosesc materialele plastice, pentru a promova circularitatea în economiile noastre şi a reduce poluarea cu materiale plastice la nivel global."