Acţionarii "Conpet" pot cumpăra noi titluri la 33.000 lei/acţiune

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 martie 2004

Acţionarii societăţii "Conpet" Ploieşti au la dispoziţie, înce-pînd din 15 martie, o lună de zile ca să îşi exercite dreptul de preferinţă în cadrul majorării de capital hotărîtă de AGA la începu-tul lunii martie.

Acţionarii pot subscrie noile acţiuni emise la preţul de 33.000 de lei/acţiune ce reprezintă valoarea nominală a acţiunilor. La aceasta nu se va adăuga prima de emisiune prin derogare de la legea valorilor mobiliare.

"Ministerul Economiei şi Comerţului" care este acţionar majoritar cu 77,6% din capitalul "Conpet" a decis, practic, în cadrul AGA, majorarea capitalului social cu 257,63 miliarde de lei, de la 270,76 miliarde lei, la 528,39 miliarde de lei. Mărirea capitalului social se face prin aport în natură al statului reprezentînd conductele de transport al produselor petroliere aflate pînă de curînd în proprietatea "Petrotrans" şi prin aportul în numerar al celorlalţi acţionari.

Majorarea capitalului social era necesară pentru implementarea măsurilor necesare pentru realizarea prevederilor cuprinse în OUG 35/ianuarie 2004, care prevede crearea transportatorului unic prin conducte al ţiţeiului şi produselor petroliere prin preluarea unei părţi din patrimoniul "Petrotrans".

Tot în AGA de la începutul lunii martie, acţionarii au aprobat încheierea unui act adiţional la Acordul petrolier de concesiune a activităţii de operare a sistemului national de transport al ţiţeiului, gazolinei, etanului şi condensatului existent între "Conpet" şi "Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale".

În cadrul "Conpet", se află în stadiu de finalizare un amplu proiect, derulat cu "Banca Mondială", pentru modernizarea şi reabilitarea Sistemului Naţional de Transport Ţiţei prin Conducte.

Un alt acţionar semnificativ al "Conpet" este SIF "Muntenia" ce deţine 12% din societate. Ceilalţi acţionari minoritari se regăsesc în număr de peste 26.000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb