Acţionarii Libra Bank vor numi directorii băncii la 1 octombrie

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 septembrie 2014

Acţionarii Libra Internet Bank se întâlnesc pe 1 octombrie ca să diminueze componenţa Consiliului de Administraţie de la nouă la şapte membri, precum şi pentru stabilirea Comitetului de Direcţie.

Astfel, Consiliul de Administraţie (CA) va fi compus din şapte administratori, din care un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, restul fiind membri neexecutivi.

Preşedintele şi vicepreşedintele sunt aleşi de CA dintre membrii săi şi numiţi pentru o durată care nu poate depăşi perioada mandatului de administrator, potrivit modificărilor actului constitutiv al băncii supus acţionarilor spre aprobare la 1 octombrie.

Actul constitutiv stabileşte că directorii băncii vor fi preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai CA şi o persoană din exteriorul Consiliului, cei patru directori formând Comitetul de Direcţie.

În cazul în care nu se întruneşte cvorumul necesar la 1 octombrie, adunarea se reprogramează pentru ziua următoare.

În prezent, conducerea executivă a băncii este formată din Emilian Bituleanu - director general şi Cristina Mahika Voiconi, Eugen Goga şi Cristian Petrec - directori.

Totodată, acţionarii au aprobat la finele lunii iulie o majorare a capitalului social cu 8 milioane lei, de la 180,1 milioane lei la 188,1 milioane lei, prin emisiunea unui număr de 80 milioane acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,1 lei fiecare, prin aporturi în numerar.

Înfiinţată în anul 1996, Libra Internet Bank are o reţea de 35 de sucursale, concentrându-se pe clienţi din categoriile IMM, corporate, profesii liberale şi agricultură. Libra Internet Bank a devenit, în mai 2003, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings (NCH), care deţine 99,9% din acţiuni.

Înainte de majorarea capitalului, acţiunile se împărţeau în cadrul grupului între fondul Broadhurst (58,9%), firma de imobiliare Romarta (aproape 28,3%), Metex Big (9,04%) şi Bil Giuleşti Proprietăţi (3,63%), potrivit Mediafax.

Banca şi-a majorat în primul semestru profitul net de cinci ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 8,5 milioane lei (1,9 milioane euro), iar activele au crescut la 1,33 miliarde lei, cu 10,9% peste nivelul de la finele lui 2013, când se situau la 1,2 miliarde lei. Instituţia de credit avea la sfârşitul anului trecut o cotă de piaţă în funcţie de active de 0,3%.

Soldul creditelor a crescut cu 20,8%, la 954,47 milioane lei, iar rata creditelor neperformante a continuat să scadă, ajungând la 12,59%. Soldul creditelor neperformante s-a situat la 71,42 milioane lei.

Totodată, depozitele constituite de clienţi au urcat cu 10,7%, la 1,1 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb