Acţionarii "Volkswagen" au aprobat emisiunea cu drept de subscriere

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 decembrie 2009

Acţionarii "Volkswagen" au aprobat emisiunea cu drept de subscriere

Acţionarii "Volkswagen" AG (VW), cel mai mare producător auto din Europa, au aprobat emisiunea de 135 milioane de acţiuni noi cu drept de subscriere, pentru finanţarea preluării "Porsche".

"Volkswagen" va achiziţiona, iniţial, 49,9% din "Porsche", tranzacţie evaluată la 3,9 miliarde de euro (5,9 miliarde de dolari), urmând să preia complet compania în 2011.

"Volkswagen" va emite cel mult 135 de milioane de acţiuni noi preferenţiale până la data de 2 decembrie 2014, o primă majorare de capital fiind prevăzută pentru primul semestru al anului următor.

"Acest lucru va permite grupului să-şi menţină flexibilitatea financiară pe termen mediu şi să-şi păstreze ratingul bun pe termen lung", a precizat conducerea companiei germane.

Valoarea totală a noilor acţiuni emise ar putea să se ridice la aproximativ 10 miliarde de euro, în baza preţului actual al acţiunilor preferenţiale "Volkswagen".

În luna august, constructorul german de automobile sport "Porsche" SE a anunţat că va vinde o participaţie din "Porsche" AG către "Volkswagen", pentru 3,3 miliarde de euro, această tranzacţie făcând parte dintr-un acord global în mai multe faze, care vizează integrarea celor două companii până în anul 2011.

Grupul "Volkswagen - Porsche Auto" a devenit, recent, cel mai mare producător mondial de autoturisme, depăşind compania niponă "Toyota Motor" Corp., care deţinea, până acum, poziţia de top. În perioada ianuarie - septembrie 2009, "Volkswagen - Porsche Auto" a produs peste 4,4 milioane de autoturisme, în timp ce "Toyota" a fabricat 4,2 milioane de unităţi. Totuşi, analiştii arată că situaţia nu va fi de durată, dat fiind că producţia companiei germane a fost impulsionată de pachetele de stimulente acordate de guvern cumpărătorilor pe timp de criză.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb