Acţiunile E.ON, Bayer şi Deutsche Telekom, pe ATS-ul BVB

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 mai 2011

"Tradeville va activa în calitate de market-maker pentru aceşti trei emitenţi în vederea asigurării condiţiilor de lichiditate", a declarat Mihaela Biciu.

"Tradeville va activa în calitate de market-maker pentru aceşti trei emitenţi în vederea asigurării condiţiilor de lichiditate", a declarat Mihaela Biciu.

SSIF "Tradeville" a iniţiat procedurile pentru admiterea la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare "CAN" - BVB al companiilor germane E.ON, Bayer şi Deutsche Telekom, potrivit unui comunicat al intermediarului.

Mihaela Biciu, director general Tradeville, a declarat: "Decizia Tradeville de a aduce acţiuni ale unor companii importante pe plan internaţional a fost luată ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea clienţilor, de a tranzacţiona într-o modalitate mai facilă titluri lis-tate pe cele mai importante burse internaţionale. Tradeville va activa în calitate de market-maker pentru aceşti trei emitenţi în vederea asigurării condiţiilor de lichiditate".

Prima etapă a procesului de admitere la tranzacţionare a constat în înregistrarea acţiunilor celor trei companii în sistemele RoClear şi de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel încât investitorii să poată beneficia de dividendele acordate de cele trei companii. Investitorii vor putea tranzacţiona acţiunile E.ON, Bayer şi Deutsche Telekom în cel mai scurt timp posibil, după finalizarea formalităţilor procedurale.

E.ON este una dintre cele mai mari companii de utilităţi la nivel global, cu o capitalizare de piaţă de peste 40 de miliarde euro şi cu afaceri de aproximativ 100 miliarde euro pe an. Operaţiunile companiei sunt administrate la nivel central de unitatea E.ON AG din Dusseldorf Germania care planifică strategia companiei, coordonează afacerile la nivel global şi asigură finanţarea. Operaţiunile sunt împărţite în cinci unităţi globale, în funcţie de specificul activităţii, astfel: energie convenţională, energie regenerabilă, construcţii şi tehnologie, gaze naturale şi trading.

Bayer AG este în prezent organizată ca o companie tip "holding" cu operaţiuni diversificate în domeniul chimiei, deşi şi-a construit reputaţia în domeniul farmaceutic cu produse ce au rămas puncte de referinţă, precum aspirina. Cu sediul central în Leverkusen (Germania), compania operează la nivel global atât în mod direct, cât şi în diverse asocieri, în Europa, America, Africa (inclusiv Orientul Mijlociu) şi în regiunea A-sia/Pacific. Bayer AG este structurată în trei divizii: Bayer HealthCare dedicată cercetării şi producţiei în domeniul farmaceuticii umane şi animale, Bayer CropScience pentru producerea diverselor tipuri de pesticide, ierbicide şi fungicide şi Bayer MaterialScience, producător şi dezvoltator de polimeri şi soluţii pentru diverse aplicaţii ale chimiei. Aceste trei mari divizii de afaceri sunt susţinute de trei companii de servicii, în speţă Bayer Business Services, Bayer Technology Services şi Currenta.

Deutsche Telekom AG, companie cu sediul central în Germania, este un furnizor de servicii integrate de telecomunicaţii, oferind clienţilor săi din întreaga lume un portofoliu de servicii în domeniul telecomunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei (IT). Deutsche Telekom AG este prezentă în aproximativ 50 de ţări şi operează prin intermediul a numeroase filiale, companii afiliate şi asociaţii în participaţiune. După ce a cedat divizia T-Mobile USA, compania operează în prezent prin intermediul a 4 mari divizii: Germania (care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile în ţara de origine a grupului), Europa (acoperind serviciile de telecomunicaţii internaţionale pentru celelalte segmente ale DT şi telecomunicaţii mobile în Marea Britanie, Polonia, Olanda, Republica Cehă şi Austria), Europa de Sud şi Est (oferind servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile în Ungaria, Croaţia, Slovacia, Grecia, Româ-nia - prin Romtelecom şi Cos-mote, Bulgaria, Albania, Macedonia şi Muntenegru) şi Systems Solutions (care prin T-Systems International GmbH oferă soluţii integrate de comunicaţii şi tehnologia informaţiei pentru diverse entităţi guvernamentale şi corporaţii ce operează la nivel transnaţional).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb