Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 20% într-o săptămână

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 august 2007

Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 20% într-o săptămână

Valoarea activelor nete a celor cinci fonduri de pensii facultative (pilonul III) care au demarat activitatea a urcat cu 20,3% în intervalul 27 iulie - 3 august până la 356.691 lei (112.600 euro), potrivit datelor publicate ieri de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), citate de NewsIn.

CSSPP va publica săptămâ­nal, începând de luni, situaţia centralizată a activelor fondurilor de pensii facultative, a informat luni comisia. Conform arbitrului pensiilor private, la data raportării, activau cinci fonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato şi AZT Vivace (administrate de Allianz-Ţiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurări de Viaţă), ING Clasic (administrat de ING Asigurări de Viaţă) şi Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurări de Viaţă).

Numărul total de participanţi atras de cele cinci fonduri de pensii facultative este de 4.239, distribuiţi astfel: AZT Moderato - 2.850 de participanţi şi cu o valoare a activului net de 212.574 lei, BCR Prudent - 169 de participanţi, cu un activ net de 7.634 lei, ING Clasic - 823 de participanţi, cu un activ net de 89.279 lei, Pensia Mea - 390 de participanţi, cu un activ de 46.778 lei şi AZT Vivace - cu un activ net de 427 lei şi doar 7 participanţi.

Cea mai mare creştere a activului net faţă de săptămâna anterioară a fost înregistrată de AZT Vivace cu 124,99%, în timp ce valoarea activelor nete ale fondului Pensia Mea a urcat cu 55,73%, iar valoarea activelor ING Clasic a crescut cu 30,88%. Activul net al AZT Moderato a urcat cu 11,41% faţă de săptămâna precedentă, iar activele nete ale BCR Prudent au urcat cu 5,16%.

Pe piaţa pensiilor facultative, ING a lansat două fonduri, ING Clasic şi ING Optim, însă ultimul nu primise încă avizul comisiei pentru materialele publicitare.

CSSPP a mai avizat ca administratori de fonduri de pensii facultative societăţile OTP Garancia Asigurări şi SAI Raiffeisen Asset Management.

Potrivit legislaţiei în vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariaţii cu vârsta de cel mult 52,5 ani. Contribuţia la pensiile facultative nu poate depăşi 15% din salariul brut şi sunt deductibile în limita a 200 de euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.

Primele contribuţii în sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au început să fie colectate în mai 2007. În acest an, contribuţiile pentru pensiile facultative ar urma să însumeze 40-50 milioane euro, iar numărul participanţilor ar putea ajunge la 200.000, potrivit unor estimări iniţiale ale CSSPP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb