Acum este unul dintre cele mai prielnice momente pentru a cumpăra o casă nouă

C.P.
Companii #Imobiliare / 21 octombrie 2010

Dezvoltatorii imobiliari se împart în două categorii, în această perioadă: cei care dau faliment şi cei care vând. Mulţi dintre cei care au fost prinşi de criză cu construcţii în derulare nu reuşesc să accepte faptul că vremurile s-au schimbat şi nu îşi adaptează oferta nevoilor clienţilor. Ceilalţi, care reuşesc să speculeze criza, au înţeles că, în condiţiile în care nevoia de locuinţe este încă mult peste nivelul ofertei, vânzarea este doar o chestiune de adaptare la piaţă. "Important este să îţi cunoşti clientul, să înţelegi ce îşi doreşte el, să ştii clar limita bugetului lui şi să îţi poţi adapta oferta astfel încât să reuşeşti să îi vinzi tu ceva atât de bun încât să nu simtă nevoia să se uite şi în alte părţi. Asta înseamnă şi să fii deschis la negociere", declară Nimrod Zvik, director de marketing la Be Igloo. O asemenea deschidere faţă de client poate duce la vânzări de 10-12 apartamente pe lună, cum se întamplă în cazul proiectelor Ten Blocks, Optima Titan şi Armonia Titan, vândute de Be Igloo în acest moment. Dealtfel, numărul vânzărilor chiar depăşeşte nivelul pe care îl aşteptau dezvoltatorii proiectelor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Un alt segment care a atras atât atenţia investitorilor cât şi a speculatorilor este segmentul de lux. Preţurile au scăzut cu până la 50% , iar atunci când vorbim de un preţ iniţial de 1 milion de euro este clar de ce acum, mai mult decât oricând, a cumpăra o proprietate de lux este o investiţie cât se poate de profitabilă. "Speculatorii găsesc eficient să cumpere acum două proprietăţi cu preţul cu care acum câţiva ani abia dacă puteau să achiziţioneze una singură, gândindu-se că pe termen lung pot scoate profituri frumoase. De asemenea, proprietăţile de lux sunt căutate şi de clienţii care cumpără locuinţe pentru întrebuinţare personală, ştiind că achiziţionează acum ceva ce poate nu şi-ar fi permis acum cîţiva ani şi poate nu îşi vor permite nici peste câţiva ani, atunci când piaţa va atinge un punct de inflexiune.", declară Ştefan Niţă, general manager Luxury International.

Ieftinirile la materialele de construcţii se vor tempera

Piaţa construcţiilor a scăzut mult anul trecut, dar scăderea s-a temperat anul acesta. Potrivit ARACO, scăderea de anul trecut de pe piaţa construcţiilor a fost de 17%, de la 14,3 miliarde de euro la 12,2 miliarde. Tendinţa se va păstra şi în 2010, tot potrivit Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Construcţii, care estimează o contracţie a pieţei de circa 9 procente. Deci ieftinirile la materialele de construcţii se vor tempera şi ele. "Desigur, o ieşire subită din criză nu intră în calcul iar piaţa

materialelor de construcţii nu are cum să ajungă înapoi unde a fost anii trecuţi. Cel puţin nu pe termen mediu", potrivit lui Alexandru Petrescu, director de vânzări la Green City. Ieftinirile materialelor de construcţii i-au ajutat şi pe cei de la Green City să construiască nişte apartamente cu preţuri competitive pe piaţă, motiv pentru care şi ei au marcat vânzări de 13 unităţi pe lună în ultimele luni. "Avantajul nostru a fost că am început construcţia în martie 2009, exact în perioada ieftinirilor materialelor de construcţii ceea ce ne-a permis să obţinem niste preţuri finale foarte tentante."

Programul Prima Casă - partea a 3-a

Programul Prima Casă 3 se anunţă a fi chiar şi mai tentant decât celelalte. Premisele sunt următoarele: băncile vor împărţi pe jumătate riscul cu statul şi astfel se poate ajunge la finanţări de până la 100.000 de euro. Dar indiferent de suma finanţată, cel mai mare avantaj al programului Prima Casă este oportunitatea de a vinde apartamentele vechi. Toţi cei care au nevoie de spaţiu mai mare sau vor să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă au şansa să vândă locuinţa veche prin programul Prima Casă şi să-şi cumpere o locuinţă nouă. "Criza economică este, fără îndoială, cel mai bun moment pentru achiziţii: preţurile locuinţelor noi este mic, iar acestea constituie o investiţie pe termen lung. Aşa cum s-a întamplat peste tot în lume, după ieşirea din criză, preţurile locuinţelor noi vor creşte, în timp ce preţul celor vechi va rămâne constant sau va scădea atunci când pe piaţă vor exista suficiente construcţii noi", afirmă Alexandru Petrescu, director de vânzari la Green City.

Criza împinge băncile să ofere condiţii avantajoase de creditare

Atâta timp cât sunt convinse de bonitatea clientului, băncile sunt dispuse să ofere în schimb condiţii mai avantajoase de creditare. Din cauza numărului scăzut de clienţi care caută credite ipotecare, se naşte concurenţa între bănci pentru a finanţa pe cei ce vor să facă o achiziţie pe timp de criză. Green City are un parteneriat cu băncile şi brokeri de credite: CEC, Unicredit, Garanti, GE Money, BRD, Kiwi Finance, prin care se oferă dobânzi şi comisioane bancare mai mici, timp scurt de analiză şi aprobare a dosarului. În plus, prin programul Green Partener, Green City oferă celor care accesează un credit prin partenerii săi financiari, un discount suplimentar de 3000 de euro.

"Oricât de dificil pare contextul, perioadele de criză sunt cele mai bune momente pentru a marca nişte câştiguri considerabile. Acum sunt oportunităţile pe piaţă. La nivel de invesţii imobiliare, acum este unul dintre cele mai prielnice momente pentru a cumpăra o casă nouă, să investeşti în viitorul tău şi al familie tale", conchide Nimrod Zvik, de la Be Igloo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb