ACUZAT DE ABUZ ÎN SERVICIU Surse: DNA face percheziţii la fostul prefect de Teleorman

V.B.
Anticorupţie / 27 noiembrie 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac astăzi percheziţii domiciliare în 13 locuri din Teleorman, într-un dosar de corupţie, surse judiciare declarând pentru ziarul BURSA că este vizat inclusiv prefectul din 2009-2012, Teodor Niţulescu (preşedintele organizaţiei judeţene a PDL), acuzat de abuz în serviciu.

În afară de domiciliul fostului prefect, sunt percheziţionate sediile a trei primării comunale (Stejaru, Vedea şi Moşteni), precum şi Spitalul de Pneumoftiziologie din Roşiorii de Vede, ne-au mai spus sursele.

Alte percheziţii au loc la diverse instituţii comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, informează comunicatul DNA publicat astăzi pe site-ul instituţiei.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

În 2012, Niţulescu (fost deputat PSD între 2004 şi 2008 şi fost şef al partidului în Teleorman) a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de incompatibilitate, întrucât, în perioada februarie-octombrie 2011, când era prefect, a fost asociat unic la SC GRUP NTIR SRL.

Tot acum doi ani, inspectorii de integritate aveau indicii că Niţulescu ar fi comis conflict de interese şi fapte de corupţie, "deoarece, prin participarea în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman la luarea unei decizii, a realizat un folos material pentru rudele sale de gradul I, având în vedere modalitatea în care au fost solicitate şi alocate fondurile pentru deszăpezirea drumurilor, modalitatea în care au fost încheiate contractele de către S.C. VENUS MOB S.R.L. (societate în cadrul căreia fiii lui Niţulescu Teodor deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator) şi efectuate plăţile".

Astfel, pe 10 februarie 2012, prefectul a solicitat Guvernului, ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi viscol, alocarea de fonduri pentru activităţile şi măsurile preventive ce urma să fie întreprinse în judeţ de către comitet. La aceeaşi dată, între primăria din Stejaru şi Venus Mob a fost încheiat un contract de prestări servicii, având ca obiect deszăpezirea drumurilor, se mai arată în comunicatul ANI.

"Prin Hotărârea de Guvern nr. 85/21.02.2012, s-au alocat pentru Comuna Stejaru şi Comuna Vedea din Judeţul Teleorman sumele de 20 mii Lei, respectiv, 30 mii Lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de căderile masive de zăpadă şi viscol, în vederea executării unor lucrări operative privind deszăpezirea drumurilor comunale şi judeţene. Primăria Comunei Vedea a încheiat, la data de 22.02.2012, cu S.C. VENUS MOB S.R.L., un contract de prestări servicii, având ca obiect deszăpezirea drumurilor. Niţulescu Iulian Mihai şi Niţulescu Radu Codruţ, fiii lui NIŢULESCU Teodor, sunt asociaţi (23.03.2011 - prezent) şi administratori (27.10.2011 - prezent) în cadrul societăţii comerciale S.C. VENUS MOB S.R.L.", mai informează Agenţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb