Adamescu ar putea bloca în instanţă oferta de preluare a "Ardaf"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2009

Generali spune că preţul este echitabil pentru toţi acţionarii minoritari

"Nova Trade", compania controlată de omul de afaceri Dan Adamescu ar putea bloca în instanţă oferta publică de preluare a "Ardaf" de "Generali PPF Holding", după ce Bogdan Chetreanu, unul dintre reprezentanţii Comisiei Naţionale Valorilor Mobiliare a declarat, miercuri seară, citat de NewsIn, că CNVM a respins solicitarea "Nova Trade" de suspendare a ofertei. " Este interesant că CNVM face mai întâi declaraţii de presă şi de-abia apoi ne informează şi pe noi că ne-a respins solicitarea", a spus, pentru ziarul Bursa, Cristian Duţescu, reprezentantul legal al companiei "Nova Trade". "Probabil că vom ataca în instanţă decizia de aprobare a ofertei, însă, era mult mai bine dacă această situaţie ar fi fost rezolvată printr-o măsură administrativă a CNVM", a mai spus domnia sa, atrăgând atenţia că o eventuală decizie favorabilă a instanţei ar putea afecta semnificativ stabilitatea pieţei, cu atât mai mult cu cât oferta de preluare expiră astăzi.

La începutul acestei săptămâni, "Nova Trade" a cerut supraveghetorului pieţei de capital să suspende oferta de preluare a comapaniei de asigurări I pentru investigaţii amănunţite asupra modului în care a fost stabilit preţul din ofertă. Solicitarea reprezentanţilor "Nova Trade" s.a bazat pe o serie de suspiciuni privind momentul în care asiguratorul italian Generali şi grupul ceh PPF au început să acţioneze concertat, căzând sub incidenţa legii pieţei de capital. Cristian Duţescu se întreba atunci dacă nu cumva cele două companii au început să acţioneze concertat încă de la începutul anului 2008, când au finalizat unificarea diviziilor de asigurări din Europa Centrală şi de Est. Stabilirea exactă a acestui moment are ca miză preţul pentru participaţiile acţionarilor minoritari care au primit, în cadrul ofertei, 0,11 lei/acţiune.

Bogdan Chetreanu nu a oferit un răspuns clar la semnele de întrebare ridicate în solicitarea "Nova Trade", însă a declarat că preţul din ofertă este unul "echitabil".

Generali se apără: Societatea nu a prejudiciat în niuciun fel interesele acţionarilor minoritari

Reprezentanţii "Generali PPF Holding" au precizat, ieri, că societatea şi-a îndeplinit toate obligaţiile referitoare la iniţierea şi derularea ofertei publice de preluare, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

De asemenea, conducerea companiei de asigurări a spus că preţul din ofertă a fost stabilit pe baza unui raport de evaluare întocmit de un evaluator independent, autorizat de CNVM. În consecinţă, "Generali" consideră că preţul oferit este echitabil pentru toţi acţionarii minoritari.

Reprezentanţii asiguratorului au mai subliniat că "pretenţiile formulate de Nova Trade sunt nelegitime".

"Ardaf" are o valoarea de piaţă de 117,7 milioane de lei, potrivit preţului de 0,108 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. "Generali PPF Holding" deţine, indirect, prin intermediul "Iberian Structured Investments" IBV, 82% din titlurile "Ardaf".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb