ADINA VĂLEAN: "TTIP - obligatoriu pentru o economie inteligentă şi digitalizată"

V.B.
Companii #Comerţ / 20 noiembrie 2014

Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) este o "condiţie obligatorie pentru o economie inteligentă, digitalizată şi avansată tehnologic", susţine europarlamentarul PNL Adina Vălean, într-un comunicat trimis astăzi redacţiei.

Adina Vălean a declarat: "Cum Uniunea Europeană şi Statele Unite au o îndelungată istorie în domeniile de vârf ale cercetării şi unii dintre cei mai creativi tineri în toate domeniile, ar trebui să includem măsuri clare de facilitare şi încurajare R&D (de cercetare şi dezvoltare - n.r.) în acordul nostru de liber schimb cu Statele Unite. Inovarea, se ştie, depinde nu doar de resursele umane, ci şi de investiţii. De aceea, accesul la finanţare pentru tinerii antreprenori trebuie să fie inclus în negocierile cu privire la TTIP. Care sunt sursele de finantare? Sunt ele usor de accesat? Cum se poate implica sectorul bancar? Ce forme de garanţii de credit putem lua în considerare? Aceste întrebări trebuie adresate în cadrul negocierilor pentru TTIP, pentru a ne asigura că banii disponibili pentru cercetare ajung la cei care au nevoie de ei".

Eurodeputatul a găzduit ieri dezbaterea "TTIP: What's in it for innovation" ("TTIP: Ce câştigă inovaţia"), din al şaselea Summit European pentru inovare. La eveniment, au participat membri ai Camerei de Comerţ Americane, Asociaţiei Europene pentru protecţia consumatorului, Misiunii Statelor Unite pe lângă UE şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.

Dezbaterea a abordat şi chestiuni legate de transferul datelor între Uniunea Europeană şi Statele Unite.

"Sunt convinsă că o variantă îmbunătăţită a Acordului Safe Harbour, precum si condiţii clare cu privire la transferul datelor în cadrul TTIP vor face posibil ca cercetarea pentru noi produse si servicii să nu fie obstrucţionate", a mai spus Vălean.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dna Valean, ce legatura are Safe Harbour, care protejeaza datele consumatorului din UE stocate de catre multinationalele UE-US, cu cercetarea/dezvoltarea?

    Va spun eu despre ce este vorba. UE are cereri stricte in legatura cu datele personale. US nu a fost niciodata de acord cu asta. Si din motive de spionaj si anti-terorism dar si din motive comerciale. Companiile din US isi doresc sa stie ce salariu am, ce preferinte culinare am, etc. Baaaa, UE si Valean, daca vroiam sa stie aceste lucruri, le spuneam singur. Intoarce-te acasa ca nu esti o buna reprezentanta. 

    Dupa ce a fost initiata intr-o sesiune de "iluminatti americani" calitatile de femeie buna la toate sint dovedite. Suptul practicat de la nivel de eurodeputat va fi pus sub licenta UE.

    Continua Adino, fara rusine ca doar avem nevoie de femei ca tine, bune pentru Romania ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb