Administraţia Canalelor Navigabile a demarat procedurile pentru listarea la Bursă

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 august 2007

Compania Naţională - Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) a demarat reevalaurea patrimoniului în vederea listării la Bursa de Valori Bucureşti a unui pachet de 5% din capitalul social, preţul final al acţiunilor urmând a fi stabilit într-o etapă ulterioară, transmite corespondentul NewsIn.

"A fost demarată procedura de evaluare a terenurilor aparţinând domeniului public al statului aflate în administrarea companiei, conform prevederilor Ordinului MTCT 1093/07 august 2005", a declarat, joi, purtătorul de cuvînt al CNACN SA Constanţa, Adrian Pîndici.

Suprafaţa terenurilor supuse evaluării este de 31,4 milioane metri pătraţi şi se află în zone administrate de primăriile: Agigea, Basarabi, Castelu, Cernavodă, Corbu, Cumpăna, Lumina, Medgidia, Mircea Vodă, Năvodari, Ovidiu, Poarta Albă, Saligny, Topraisar şi Valul lui Traian.

Evaluarea patrimoniului se face în vederea acordării de măsuri compensatorii pentru cei care şi-au pierdut imobilele în mod abuziv, potrivit directorului general al CNACN SA Constanţa, Ovidiu Cupşa.

Aceasta se realizează ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv, prin care s-au operat modificari ale anexei din Legea nr. 247/2005. Astfel, în prima etapă a procesului de privatizare, o ofertă publică secundară de vânzare a unui pachet de acţiuni reprezentând 5% din capitalul social al Companiei va fi derulată şi încheiată pe Bursa de Valori Bucureşti.

Compania are un capital social de 10,158 milioane lei. În prezent, 80% din acţiunile CNACN sunt deţinute de stat, iar 20% aparţin Fondului Proprietatea. Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 27,08 milioane lei şi un profit net de 2,533 milioane lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb