ADRIAN CÂCIU: ''Comisia Europeană lucrează la un nou set de măsuri pentru companiile afectate de conflictul din Ucraina''

G.U.
Politică / 16 martie 2022

Sursă foto: Guvernul României / Facebook

Sursă foto: Guvernul României / Facebook

Comisia Europeană lucrează la un nou set de măsuri care să vină direct către companiile afectate de conflictul din Ucraina şi pentru finanţarea cheltuielilor cu refugiaţii, a anunţat astăzi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, potrivit Agerpres.

"La acest moment, Comisia lucrează la un set de măsuri, un nou set de măsuri, un cadru temporar pentru ajutoare de stat şi ajutoare de minimis pentru statele membre care să vină în supliment faţă de cadrul actual care se încheie la 30 iunie 2022, să vină foarte direct către companiile afectate de situaţia generată de acest conflict de la graniţa ţării noastre şi, nu în ultimul rând, finanţarea cheltuielilor cu refugiaţii, dar şi a logisticii aferente, astfel încât statele membre să poată susţine financiar aceste costuri", a spus Câciu în briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul a reiterat că, la reuniunea Ecofin (Consiliul Afaceri Economice şi Financiare), ce a avut loc marţi, la Bruxelles, România a cerut, şi există un acord între state, ca să existe o flexibilizare pe fondurile europene avute la dispoziţie de către statele membre din exerciţiul 2014-2020, astfel încât acestea să poată fi folosite şi pentru combaterea efectelor negative generate de conflictul din Ucraina.

"De asemenea, ca o serie de mecanisme care pot fi direcţionate, îndreptate, mecanisme care au fost folosite în timpul pandemiei, să fie direcţionate prin noi instrumente stabilite la nivel european către economiile statelor membre pentru sprijinul economiei şi al cetăţenilor. Evident, au fost discuţii despre măsuri noi pe ceea ce înseamnă zona de investiţii verzi în energiei şi, nu în ultimul rând, investiţii în domeniul de securitate", a precizat Câciu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnule CACIU. Bogatii din Uniunea Europeana,vor veni intradevar in ajutorul Intreprinderilor romanesti care sufera din cauza razboiului din Ucraina. Bogatii Europei,le vor da un ajutor companiilor romanesti,insa intai asteapta ca acestea sa intre in FALIMENT din cauza razboiului si apoi le vor cumpara ei pe doi lei,si muncitorii romani din acele intreprinderi,vor deveni SCLAVI in tara lor,pe PLANTATIILE Strainilor,dupa modelul GRECIEI. Europenii,intai au FALIMENTAT Grecia si apoi iau "ajutat" pe Greci,cumparandule INSULELE. Asa ca ATENTIE la NEATENTIE.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb