Adrian Marin, Generali: Asigurările auto, afectate de restrângerea leasingului

Viviani Mirică
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 ianuarie 2012

Adrian Marin, Generali: Asigurările auto, afectate de restrângerea leasingului

Piaţa asigurărilor Casco este, în continuare, afectată de scăderea leasingului, fapt care se va vedea, probabil, în rezultatele companiilor de asigurări, ne-a declarat Adrian Marin, directorul general al Generali România.

"Leasingul a ajuns la maturitate, astfel că un număr foarte mare de maşini nu mai trebuie asigurate obligatoriu Casco, după ce au intrat în posesia clienţilor", explică reprezentantul companiei.

În plus, odată cu declanşarea crizei economice, vânzările de autoturisme au scăzut, determinând contracţia pieţei de leasing şi, implicit, pe cea a asigurărilor.

Dacă, în trecut, asigurările RCA şi Casco deţineau ponderea majoritară în portofoliul companiilor de profil, din 2008 încoace a crescut volumul subscrierilor non-auto, fapt care a mai "echilibrat" piaţa.

"Ponderea subscrierilor pe segmentul auto (Casco şi RCA) a fost foarte mult timp la un nivel de 75-80% din piaţa de asigurări generale, îndreptându-se, în prezent, spre 60%", completează Adrian Marin, care mai spune că în cadrul Generali, foarte bine au mers şi asigurările de viaţă, în ultimii doi ani, iar trendul acesta se păstrează şi în prezent.

Pe de altă parte, apariţia legii asigurării obligatorii a locuinţelor a influenţat pozitiv segmentul asigurărilor facultative de locuinţe, adaugă şeful Generali România, precizând că, astfel, gradul de cuprindere în asigurare a locuinţelor a ajuns la circa 50%.

În primele 9 luni ale lui 2011, Generali România a înregistrat o creştere de 49% pe segmentul asigurărilor facultative de locuinţe. Compania se clasează pe locul al doilea în piaţă, după numărul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor încheiate, imediat după Astra Asigurări. Locul al treilea este ocupat de Platinium Asigurări.

Cum se simte Generali România după fuziunea Ardaf cu Generali

Generali România a păstrat în componenţa sa ambele branduri, "Ardaf" şi "Generali", după fuziunea de anul trecut, din septembrie.

Adrian Marin explică: "Pentru că Generali şi Ardaf aveau o bună notorietate în rândul clienţilor, conform studiilor de piaţă efectuate la vremea respectivă, am decis să păstrăm cele două branduri, care se adresau unor segmente diferite de clienţi".

În momentul fuziunii dintre cele două companii, ponderea subscrierilor pe segmentul Casco şi RCA în cadrul Ardaf era de circa 75%, acum procentul fiind în scădere. În prezent, Ardaf se concenterază pe vânzarea asigurărilor non-auto (asigurări facultative de locuinţă, de răspundere, asigurări corporate etc.), în acord cu politica Generali România de a menţine un portofoliu echilibrat.

Pe de altă parte, din noiembrie 2011, Generali România practică aceleaşi tarife pentru asigurările auto, în cadrul celor două reţele.

"Este bine ştiut că segmentul RCA este generator de pierderi pentru companiile de asigurări. După cum probabil s-a şi observat, pe acest segment nu am intrat în războiul preţurilor cu alte societăţi de profil, am păstrat preţuri corecte pentru riscurile asumate", spune Adrian Marin, precizând că, pentru celelalte tipuri de asigurări, Ardaf şi Generali au preţuri diferite, având în vedere că diferă condiţiile de asigurare şi, implicit, riscurile acoperite.

Şeful Generali subliniază că evoluţia pieţei asigurărilor este strâns legată de evoluţia mediului de afaceri. "Pe lângă acest factor determinant, un alt rol important în 2012 îl vor avea asigurările obligatorii, indiferent de tipul acestora, RCA, locuinţe etc. În plus, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu reforma sănătăţii".

Rezultatele publicate în 2011, la 9 luni, de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor indică o scădere de 3,71% a subscrierilor faţă de aceeaşi perioadă din 2010, la 6,08 miliarde de lei.

În primele nouă luni din 2011, Generali România (Ardaf şi Generali Asigurări) a subscris prime brute cu o valoare cumulată de 394 milioane de lei, în scădere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2010.

Anul trecut, Generali a fost asiguratorul care a achitat cea mai mare daună din istoria asigurărilor de după 1989, pe segmentul de asigurări de daune materiale la proprietăţi. Compania a plătit o daună de 13 milioane de euro, în cazul incendiului de la Dragonul Roşu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb