Adrian Năstase află mâine cât mai stă după gratii

E.D.
Anticorupţie / 30 martie 2014

Adrian Năstase va afla mâine cât va mai sta după gratii, magistraţii luând decizia ca judecarea contopirii pedepselor în cazul lui Adrian Năstase să aibă loc pe 31 martie.

Avocatul Ion Cazacu a cerut urgentarea solicitării cererii. Andrei Năstase a declarat: "Este o dezamăgire din partea noastră că judecătorii de la Înalta Curte nu respectă legea. Cele 30 de zile trebuiau respectate. Aşa cum scrie în Codul de Procedură Penală".

Tribunalul Bucureşti a decis amânarea pentru 31 martie a judecării contopirii pedepselor lui Adrian Năstase în dosarele "Trofeul Calităţii" şi "Zambaccian". În funcţie de decizia magistraţilor, Năstase ar putea ieşi din închisoare după 16 luni.

Fostul premier al României, Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul Calităţii" şi la patru ani în "Zambaccian". Avocaţii acestuia cer contopirea pedepselor la patru ani din case să se scadă perioada petrecută deja după gratii. Dacă magistraţii acceptă această solicitare, atunci Năstase ar putea cere liberarea condiţionată după 16 luni.

Odată cu contopirea celor două pedepse, Adrian Năstase poate primi şi un spor de pedeapsă. Dacă i s-ar aplica Noul Cod Penal, acest spor de pedeapsă este obligatoriu, în timp ce pe vechiul cod penal acest spor este opţional.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti sunt cei care vor lua decizia finală cu privire la cât va trebui să execute fostul premier Adrian Năstase, aceştia putând adăuga de la două zile la câţiva ani de închisoare. În acest moment, Năstase are o pedeapsă de patru ani cu executare şi una de doi ani cu executare, aflat în liberare condiţionată, din care a executat aproximativ 8 luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb