Adrian Vasilescu: Banii de la FMI intră în contul BNR

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iulie 2010

Adrian Vasilescu: "Faptul că o jumătate din ultimele trei tranşe au ajuns la Trezorerie a reprezentat o excepţie în activitatea de 50 de ani a FMI".

Adrian Vasilescu: "Faptul că o jumătate din ultimele trei tranşe au ajuns la Trezorerie a reprezentat o excepţie în activitatea de 50 de ani a FMI".

"Tranşa a cincea din împrumutul acordat Româ-niei de către Fondul Monetar Internaţional (FMI) va intra miercuri (n.r. astăzi) în rezerva Băncii Naţionale a României (BNR)", a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, citat de Agerpres.

Consilierul guvernatorului BNR a precizat că "faptul că o jumătate din ultimele trei tranşe au ajuns la Trezorerie a reprezentat o excepţie în activitatea de 50 de ani a FMI", această excepţie ajungând la final odată cu cea de-a cincea tranşă, în valoare de 913 milioane de euro.

Acelaşi punct de vedere cu Adrian Vasilescu l-a exprimat şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, potrivit agenţiei de presă: "Eliberarea tranşei a cincea este importantă pentru consolidarea rezervelor internaţionale ale Băncii Centrale a României, dar este şi un semnal de normalitate, prin faptul că banii vor intra exclusiv în contul BNR, pentru gestionarea deficitului extern, nu şi în cele ale Trezoreriei".

Adrian Vasilescu a mai subliniat că intrarea celei de-a cincea tranşe în rezerva valutară a BNR "va creşte încrederea investitorilor străini în economia românească, în certitudinea că România nu va intra în încetare de plăţi. Şi România sigur nu va intra în încetare de plăţi", a evidenţiat consilierul guvernatorului BNR.

Un al doilea efect benefic va fi că banii de la FMI vor întări rezerva Băncii Centrale, din care se fac plăţile pentru datoria externă.

În al treilea rând, dar nu în cele din urmă, intrarea celei de-a cincea tranşe din împrumutul de la FMI în rezerva BNR va întări poziţia Băncii Naţionale pe piaţa valutară, a explicat Adrian Vasilescu.

Boardul FMI, reunit vineri, 2 iulie, la Washing-ton, a aprobat eliberarea celei de-a cincea tranşe, în valoare de 913 milioane de euro, din împrumutul de 13,2 miliarde de euro, acordat României prin Acordul Stand-By, semnat în mai 2009.

Programul de asistenţă financiară a României, în valoare totală de peste 20 de miliarde de euro, este susţinut de FMI (13,6 miliarde de euro), Comisia Europeană (5 miliarde de euro), Banca Mondială (un miliard de euro) şi alţi finanţatori internaţionali.

Inclusiv cu tranşa care va intra miercuri în contul BNR, România a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb