ADVERTORIAL România şi şansele de câştigare a Campionatului European din Germania: cote şi probabilităti

Sport / 9 mai

România şi şansele de câştigare a Campionatului European din Germania: cote şi probabilităti

Luna martie a clarificat situaţia ultimelor naţionale participante la Campionatul European de Fotbal care se va disputa în Germania începând cu 14 iunie 2024. Astfel, în grupa E, în care sorţii au repartizat României echipele reprezentative ale Slovaciei şi Belgiei, barajul din martie a completat şi ultimul loc cu naţionala Ucrainei. Drumul României către fazele superioare ale Europeanului din Germania începe chiar cu meciul împotriva Ucrainiei.

Următorul meci se va disputa contra reprezentativei Belgiei, iar ultima partidă din grupe va opune reprezentativei române echipa naţională a Slovaciei. Mulţi fani ai Româniai se întreabă dacă reprezentativa naţională va reuşi să treacă mai departe de faza grupelor şi să continue drumul către finala din 14 iulie, ajungând cât mai departe. Optimismul fanilor români, fericiţi pentru o calificare după 8 ani poate fi contagios, dar se bazează pe statistici reale?

Care sunt şansele României în faza grupelor la Euro 2024?

Naţionala condusă de Edward Iordănescu valorează 95.83 milioane Euro, sub valoarea Slovaciei (126.5 milioane Euro), a Ucrainei (354.5 milioane Euro) şi a Belgiei (540.8 milioane Euro). Cotele la pariuri Euro 2024 pentru România în ceea ce priveşte obţinerea primului titlu european din istoria sa sunt foarte mici. Astfel, românii sunt creditaţi cu o cotă de 150.00, egală cu cea a reprezentativei Cehia, dar mai bună decât cea Slovaciei, care este de 250.00 şi a Albaniei, care este de 500.00.

Ucraina beneficiază de o cotă de 125.00, în timp ce Belgia stă cel mai bine dintre naţionalele din grupa E. "Diavolii roşîi" sunt creditaţi de agenţiile de pariuri locale şi internaţionale cu cea de-a şaptea şansă (18.00) la adjudecarea titlului continental pe care l-au ratat în 1980 în faţa Germaniei de Vest. Principalele forţe ale continentului sunt creditate cu cele mai bune şanse: Anglia şi Franţa (4.50), Germania (7.00), Portugalia şi Spania (9.00) şi Italia (15.00).

Casele de pariuri le acordă românilor a treia şansă în grupa E, după Belgia (1.5) şi Ucrania (7.00), reprezentativa naţională având cota 8.00 la câştigarea grupei. Slovacia are cota 12.00. În data de 17 iunie debutăm la Euro împotriva naţionalei antrenate de Serhii Rebrov. Acest meci se poate dovedi decisiv pentru parcursul ulterior în grupă.

Ucraina are cota 2.25 la câştigarea partidei, în timp ce România este cotată cu 3.35 ca să-şi adjudece primele 3 puncte în grupă. Egalul are o cotă de 3.5. Pe 22 iunie, românii se vor confrunta cu Belgia, iar ultima partidă, care va avea loc pe 26 iunie, se va disputa contra Slovaciei. Locul 2 este posibil doar în condiţiile în care vom obţine maximul de puncte din întâlnirile cu Ucraina şi Slovacia. Există şi opţiunea locului 3, care se califică dacă obţine un număr cât mai mare de puncte.

Cum evaluează agenţiile de pariuri şansele naţionalei României la Campionatul European din Germania după faza grupelor?

Clasarea pe poziţia secundă în grupa E ar aduce reprezentativa României în optimile de finală contra ocupantei locului secund din grupa D. În cazul foarte probabil că Franţa va câştiga grupa, locul secund poate fi ocupat de Ţările de Jos sau Polonia. Într-un astfel de scenariu, naţionala României este creditată cu o cotă de 2.1 la accederea în faza sfeturilor.

În această etapă, cel mai probabil adversar ar fi Portugalia lui Cristiano Ronaldo. România are avea o cotă de 7.5 pentru a merge mai departe. În situaţia ipotetică în care am depăşi reprezentativa lusitană, faza semifinalelor va veni cu un adversar de calibru. Printre aceştia se numără Spania, Germania, Croaţia sau Italia. Cota pentru această fază este de 23.00. O victorie neaşteptată a tricolorilor ne-ar aduce în ultima etapă.

Aici, cotele cele mai mari sunt în favoarea Angliei. România este creditată cu cota 67.00 ca să devină vice-campioană şi cu o cotă care variază între 150 şi 200 ca să se încununeze campioană a Europei. Echipa standard a României în calificările la Euro 2024 a fost formată din Moldovan, Burcă, Drăguşin, Raţiu, Bancu, Marin, Screciu, Stanciu, Morutan, Hagi şi Puşcaş. Sistemul folosit a fost 4-2-3-1.

Rămâne de văzut care vor fi indisponibilii pentru Euro (deja Puşcaş şi Screciu au suferit accidentări), care va fi forma jucătorilor şi cât de bine va reuşi Edward Iordănescu să îi motiveze pe jucători. Până la urmă, faptul că suntem prezenţi la Euro 2024 este deja o mare realizare pentru România, iar ceea ce se va întâmpla acolo poate fi considerat un bonus.

Decizia nr.1092/30.05.2023

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb