"Aerostar" şi-a programat investiţii de aproape 5 milioane euro în 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2007

"Aerostar" şi-a programat investiţii de aproape 5 milioane euro în 2008

Compania specializată în construcţia şi reparaţia avioanelor Aerostar Bacău (ARS) şi-a programat cheltuieli pentru investiţii în valoare de 17,48 milioane euro (4,9 milioane euro), din care o treime vor fi finanţate din surse proprii, potrivit unui comunicat remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti. Pentru anul viitor, bugetul Aerostar prevede venituri totale de 152,97 milioane lei, o cifră de afaceri de 147,5 milioane lei şi un profit net de 11,59 milioane lei. O sumă de 7,46 milioane lei (2,1 milioane euro) este prevăzută pentru cheltuieli de cercetare-dezvoltare, din care 2,5 milioane lei sunt acoperite din surse proprii.

Din cheltuielile pentru investiţii, 6 milioane lei - puţin peste o treime - vor fi asigurate din surse proprii, restul urmând să fie asigurat din surse atrase, au decis acţionarii companiei în 14 decembrie, mai arată comunicatul publicat la Bursă.

Necesarul de finanţare a fost stabilit la 14 milioane lei (4 milioane euro).

Aerostar şi-a propus, pentru anul 2007, o cifră de afaceri de 131,5 milioane lei (38,33 milioane euro) şi un profit brut 10,17 milioane lei.

Acţionarii Aerostar au aprobat şi propunerea conducerii de splitare a valorii nominale a acţiunilor de la 2,50 lei la 0,25 lei. De asemenea, acţionarii au hotărât completarea obiectului de activitate al societăţii cu activităţile de cultivare a altor plante din culturi nepermanente, restaurante, activităţi de alimentaţie (catering), baruri şi activităţi de închiriere şi leasing cu maşini şi echipamente pentru construcţii.

Compania are un capital social de 29,284 milioane lei, divizat în 11,7 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 2,50 lei, din care 71,09% se află în proprietatea companiei Iarom SA, iar 11,21% sunt deţinute de SIF Moldova.

Aerostar Bacău a afişat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 3,35 milioane lei (1 milion euro), de peste două ori mai mic decât cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 7,56 milioane lei. Afacerile Aerostar s-au comprimat cu 4,19% în perioada ianuarie-septembrie a acestui an, la 77,4 milioane lei (23,06 milioane euro), comparativ cu acelaşi interval din 2006, când cifra de afaceri a fost de 80,78 milioane lei.

Obiectul de activitate al societăţii constă în repararea şi modernizarea de avioane militare, fabricarea şi repararea de echipamente hidraulice de aviaţie, de avioane uşoare şi ultra-uşoare şi de echipamente militare terestre. Pe lângă aceasta, societatea se mai ocupă şi cu fabricarea buteliilor pentru gaze petroliere lichefiate, piese de schimb auto, pompe hidraulice pentru combine şi tractoare şi oferă servicii în domeniul acoperirii chimice şi electrochimice şi tratamente termice secundare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb