AFP: Mike Johnson a refuzat să avanseze cu privire la ajutorul pentru Ucraina

R.S.
Internaţional / 10 aprilie

AFP: Mike Johnson a refuzat să avanseze cu privire la ajutorul pentru Ucraina

Liderul republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Mike Johnson, a refuzat să avanseze astăzi cu privire la ajutorul pentru Ucraina, dând asigurări că negocierile continuă, în pofida apelurilor repetate de a se trece la acţiune, relatează AFP.

"Aleşii din Cameră continuă să dezbată calea de urmat", s-a limitat el să spună miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă. Un pachet de 60 miliarde de dolari pentru Kiev, cerut de preşedintele democrat Joe Biden, este blocat în Congresul american de mai multe luni, potrivit AFP.

Aceste fonduri au fost aprobate de Senat în februarie, dar susţinătorii lui Donald Trump din Camera Reprezentanţilor refuză să examineze textul în forma actuală - din cauza, între altele, a unei dispute mai largi privind imigraţia, informează AFP.

"Sunt o mulţime de idei diferite de studiat", a afirmat Mike Johnson miercuri, fără să avanseze însă vreun calendar sau să ofere detalii asupra acestor piste. "După cum ştiţi, este o chestiune foarte complicată şi într-un moment extrem de complicat", a adăugat responsabilul republican, notează sursa precizată.

În plin an electoral, problema s-a transformat într-un duel între Joe Biden şi Donald Trump, care pledează pentru împrumuturi pentru Kiev mai degrabă decât pentru donaţii. De departe cel mai important susţinător militar al Ucrainei, Statele Unite nu au mai trimis un pachet major de asistenţă Kievului din decembrie 2022. Fără aceste fonduri, "Ucraina va pierde războiul", a avertizat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, mai transmite AFP.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Dar de ce este asa de greu de inteles cererea republicanilor ??

    cer doar ca si hotarele USA sa fie aparati de migranti,

    ca si hotarele Ucrainei 

    1. Pai nu cer deloc asta, democratii sunt de acord cu orice acord despre imigratie dar de fapt clovnul orange are nevoie sa nu existe absolut nici un acord pentru a avea material de gargara electorala plus obligatia pe care o are fata de rusia care il are la mana cu inregistrari absolut scandaloase de pe vremea cand grab them by the pussy facea concursuri de miss in Moscova prin anii 90.

    Democrații sunt socialiști , vor sa transforme USA și lumea în soviete amestecate cu corporatism global.

    Toata lumea vede ca SUA i-a abandonat ,de fapt,pe ucrainieni...Pt politicienii americani jocurile politice ieftine au prioritate in fata onoarei cuvantului dat... SUA se face de rusine...După retragerea rusinoasa din Afghanistan ,abandonarea Ucrainei nu e decât un nou punct de cotitura ce indica directia in care se indreapta SUA ...

    Toate bune si frumose, pana cand Putler o sa zica davai Alaska.

    Dar mai avem pana acolo, mai intai NATO se va face tandari, dupa care Pacificul se va transforma in Marea Balta a Chinei 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb