AGA DUPĂ AGA Acţionarii Bursei, convocaţi în martie să decidă noua politică tarifară

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2013

Acţionarii Bursei, convocaţi în martie să decidă noua politică tarifară

Acţionarii vor trebui să vină şi în aprilie la AGA de bilanţ

Adrian Lupşan: "Ponderea comisioanelor fixe în veniturile BVB, numai 0,2%, faţă de 10-50%, în regiune"

Bursa de Valori Bucureşti şi-a convocat acţionarii, pe 13 martie, să decidă asupra noii politici tarifare propusă de conducere, precum şi adoptarea unui nou act constitutiv.

Convocarea este o surpriză pentru piaţă, având în vedere că în aprilie mai urmează şedinţa de bilanţ a BVB, la care acţionarii vor trebui să fie prezenţi. Întrebarea care se pune este de ce a ales conducerea BVB să cheme acţionarii la două şedinţe una după alta.

Consiliul Bursei propune introducerea unui tarif fix lunar pentru intermediari şi o cotă variabilă din valoarea transferurilor realizate, aşa cum anunţase încă de la finele anului trecut.

Potrivit BVB, noua politică tarifară vizează apropierea comisioanelor BVB de cele practicate de bursele din regiune, însă propunerea a fost dur criticată de Asociaţia Brokerilor, care a transmis că modificările ar fi în defavoarea caselor mici de brokeraj.

Consiliul de Administraţie al Bursei a propus şi modificarea statutului BVB prin introducerea unei prevederi referitoare la alegerea membrilor CA prin vot cumulativ.

Adrian Lupşan, vicepreşedintele Bursei de Valori Bucureşti, ne-a declarat că propunerile făcute pentru AGA au vizat, în primul rând, o armonizare a legislaţiei actuale a operatorului bursier la standardele internaţionale.

"Modificarea politicii tarifare are ca obiectiv apropierea progresivă, în următorii ani, de practicile din regiune", ne-a declarat domnul Lupşan, care a adăugat: "Ponderea comisioanelor fixe în veniturile burselor din regiune este între 10%, la Viena, şi 50%, la Varşovia, în timp ce la noi este de numai 0,2%".

Adunarea Generală Extraordinară programată de Consiliul Bursei are nevoie de un cvorum de minim 50%, la a doua convocare, şi rămâne de văzut dacă această condiţie va putea fi îndeplinită.

În aprilie 2012, AGEA de la BVB nu a întrunit cvorumul necesar pentru derularea şedinţei, fiind prezenţi doar 24,99% din acţionari, faţă de minim 50% prevăzut în statut.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Domnul Vice Lupsan este eroul pietei. El e adjunctul Amiralului Anghel. Ei doi conduc alaturi de alti pirati "cuirasatul" BVB.Orice actionar al BVB trebuie sa divinizeze, acesata echipa de supereroi. Care a reusit sa cheltuie o "barca" de bani ca sa il angajeze pe Actualul CEO(o competenta in materie de incompetenta). Care a "reusit" sa cheltuie o alta "barca" de bani , ca sa angajeze pe "Arca BVB", o divizie de consultanti, mai bine platiti decit "competentii" de la CNVM. Si care, consultanti. au stabilit intr-un larg Brain Storming, ca nu lichiditatea, ca nu lipsa oricarei listari,ca nu setul de reglementari antipiata, ca nu incompetenta lor, e cauza gaurilor din coca Cuirasatului. Ci comisioanele.Cita "dreptate" au.Ce spirit de observatie ascutit.CITA INCOMPETENTA. Si MAI INCAPE.,,,

    Dupa un an de framantari si remuneratii grase CA a gasit solutia. Nu e suficient ca sau retras de pe piata atatia brokeri in 2012, in anul 2013 bvb mai omoara cativa din aia mai mici pentru ca nu fac treaba suficienta catre BVB. Tarifele astea fixe unde se vor reflecta ? A-ti facut o proiectie ce castigati ? Daca mai mor 20 de brokeri unde ajunge piata. 0.2 % din venituri in conditiile in care nu a mai venit nici un intermediar in piata. Prezentati proiectia bugetului pe ultimii 5 ani.

    Barcuta se va ciocni de stanci cu actualul CA legat la ochi.  

    1. Un CA plin de " Pachiderme", "Agenti" si "Agenti speciali" si paraziti sau lipitori pe laga ei.

    Dupa un an de balbaieli actualul CA trebuie sa-si dea demisia.

    Cu ei la conducere BVB se va scufunda ! 

    Cat de competent trebuie sa fii sa propui ca solutie de redresare a activitatii unei firme "majorarea comisioanelor"...De ce ne trebuie "super-specialisti" in CA pentru o asemenea propunere? Si inca platiti cu bani grei? Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar senzatia de pana acum este ca se procedeaza intentionat asa. Pentru ca in mod normal si corect, ce ar trebui sa se voteze la alegerea membrilor CA este STRATEGIA CONCRETA pe care acestia o au. De ani de zile "barcuta BVB"se vrea comparata cu celelalte burse din regiune. Nu se poate, domnilor! Pana nu punem punctul pe i si nu recunoastem ca nu avem obiectul muncii - parghii reale de investitii pe care sa le putem oferi clientilor , ne vom chinui, fiecare dintre brokerii de pe piata, sa nu sucombam. Analizati, domnilor men\mbri CA situatia de pe piata cu realism, nu veniti acum, cand toti maresc taxele, impozitele, cand lipsa de lichiditati ne sufoca si cand nici macar oficialii nu vor sa stie de piata de capital - "oscioarele" aruncate odata ca vanzarea catorva actiuni ale regiilor nu sunt de natura sa revigoreze o piata de capital muribunda. Ganditi-va stimati domni sa faceti strategii nu sa mariti comisioanele - masuri de genul asta pot fi luate si de simpli absolventi de 12 clase - nu trebuie sa fii doctor in studii corporatiste, scuzati eufemismul. In rest, as vrea sa va analizati in mod obiectiv activitatea si sa va vedeti de drum deca rezultatul nu cva satisface. Propun lansarea de catre BVB a unor dezbateri in care sa isi exprime punctul de vedere specialistii pietei, care sa fie ca un SOS pentru salvarea acestei piete. Asta daca se doreste intr-adevar acest lucru.i

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb