AGEA de la SIF Banat-Crişana pentru modificarea pragului de deţinere nu a întrunit cvorumul necesar

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 martie 2012

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SIF Banat-Crişana pentru modificarea pragului de deţinere conform noilor prevederi legale, la 5% din titluri, nu a întrunit joi cvorumul necesar, pentru prima convocare participând doar 12 acţionari, care deţin 7,02% din titlurile societăţii. Din cei 12 acţionari care au participat, o parte au fost prezenţi la AGEA, iar alţii au votat prin cores-pondenţă, potrivit unui comunicat al SIF Banat-Crişana transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, şedinţa a fost reprogramată pentru ziua de vineri. AGEA pentru actualizarea actului constitutiv al SIF Banat-Crişana a fost convocată după ce în ianuarie a intrat în vigoare legea pentru creşterea pragului de deţinere la cele cinci SIF-uri, de la 1% la 5% din acţiuni.

SIF-urile trebuie să convoace AGEA, în termen de 60 de zile de la publicarea legii privind pragul în Monitorul Oficial, pentru modificarea actelor constitutive cu scopul actualizării limitei de deţinere. Dacă AGA nu se întrunesc după trecerea celor 60 de zile statutele se vor considera modificate de drept, cu noua limită de deţinere.

Potrivit actului constitutiv al SIF Banat-Crişana, dar şi al altor trei SIF-uri, condiţiile minime de cvorum pentru adunările extraordinare sunt de 75% la prima convocare şi de 50% la a doua convocare.

Şedinţe AGEA s-au mai întrunit în ultimii ani doar la SIF Transilvania (SIF3), care a reuşit în urmă cu câţiva ani să obţină în instanţă eliminarea din statut a prevederii referitoare la prezenţă, astfel că adunarea extraordinară se poate întruni cu un cvorum de minim 25% din acţiuni, conform legislaţiei privind societăţile comerciale.

Cerinţele de prezenţă ridicată sunt prevăzute în actele constitutive ale celorlalte patru SIF-uri, res-pectiv SIF Muntenia, SIF Moldova, SIF Banat-Crişana şi SIF Oltenia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb