Agricover Credit IFN a acordat anul trecut împrumuturi în valoare de 193 milioane lei, în urcare cu 84% faţă de anul 2009, pe fondul creşterii numărului de clienţi şi a nevoii de finanţare, potrivit unui comunicat de presă.
"Creşterea s-a datorat pe de o parte extinderii numărului de clienţi la 535 societăţi agricole finanţate în 2010, faţă de 361 în 2009, iar pe de altă parte creşterii nevoii de finanţare a capitalului de lucru al fermelor, ca urmare a creşterii preţurilor inputurilor", a declarat într-un comunicat Robert Arsene, directorul general al grupului Agricover, din care face parte compania specializată în finanţarea agriculturii, citat de Mediafax.
Agricover Credit IFN este prezentă pe piaţa de profil cu două categorii de produse, respectiv liniile de credit pe termen scurt pentru capital de lucru şi operaţiuni de factoring.
Pentru acest an, Agricover Credit IFN vizează acordarea de credite în valoare de 246 milioane lei şi un portofoliu de clienţi de 700 societăţi agricole. Compania se adresează fermelor vegetale cu o suprafaţă mai mare de 400 de hectare, precum şi fermelor zootehnice medii şi mari, cu peste 100 de capete de animale.
Societatea a înregistrat anul trecut un profit de 9 milioane lei, în creştere cu 118% faţă de anul precedent. Profitul bugetat pentru acest an rămâne la nivelul anului 2010, luând în calcul o creştere a ris-cului de neplată de până la 2% din creditele acordate.
"Pentru anul în curs, Agricover Credit IFN vizează extinderea portofoliului de clienţi şi a gamei de produse oferite fermelor, inclusiv prin acordare de finanţări pentru investiţii pe termen mediu. Totodată, pentru a susţine creşterea propusă pentru 2011 avem în vedere dezvoltarea parteneriatelor cu băncile mari din România, care au o strategie de dezvoltare complementară cu cea a Agricover Credit IFN pe domeniul agriculturii", a mai spus Arsene.
Compania este deţinută de Agricover SA, unde omul de afaceri de origine iraniană Kanani Jabbar deţine 90% din capital.
Grupul Agricover este structurat pe 11 divizii şi companii, iar soluţiile integrate oferite fermierilor includ seminţe, îngrăşăminte, produse fitosanitare, consultanţă tehnică de specialitate, credite şi servicii financiare, asigurarea recoltei, servicii logistice şi de siloz, precum şi sprijin în valorificarea recoltelor.