Agricultorii europeni, sfătuiţi să folosească raţional îngrăşămintele

F.A.
Companii #Agricultură / 22 ianuarie 2014

Sindicatul agricol european Copa-Cogeca îndeamnă agricultorii să folosească raţional îngrăşămintele, pentru a face faţă cererii alimentare care, conform prognozelor, va creşte, la nivel mondial, cu 60% până în 2050, potrivit unui comunicat transmis astăzi redacţiei.

Declaraţiile Copa-Cogeca au fost făcute la conferinţa "Feeding the World in 2050", organizată în cadrul expoziţiei internaţionale "Săptămâna Verde" de la Berlin.

"În momentul de faţă, opt sute patruzeci şi două de milioane de persoane se confruntă deja cu foamea cronică, iar cererea de produse alimentare este în creştere. Provocarea căreia trebuia să îi facem faţă este aceea de a produce mai multe alimente pe baza unei cantităţi mai mici de resurse, dând dovadă de eficienţă şi spirit inovator. Accesul la nutrimente este esenţial. Dacă îngrăşămintele sunt folosite în mod corespunzător, ele le vor asigura agricultorilor o productivitate mai mare, iar consumatorilor securitatea aprovizionării, toate acestea cu un impact de mediu cât mai redus. Agricultura de precizie este unul dintre vectorii creşterii ecologice", scrie în comunicat.

Un studiu recent al Comisiei Europene a arătat că ar trebui folosită o cantitate de două ori mai mare de îngrăşăminte pentru a asigura o cantitate suficientă de alimente până în 2050. Cu toate acestea, Copa-Cogeca este nemulţumită de faptul că UE a abolit utilizarea unui număr mare de produse fitosanitare, fără o bază ştiinţifică în acest sens, chiar şi în circumstanţele în care nu existau soluţii alternative, fapt care a dus la scăderi ale producţiei cu până la 30%.

Arnaud Petit, directorul departamentului Produse de bază şi comerţ din Copa-Cogeca, a declarat: "Agricultorii europeni au fost nevoiţi să reducă cu 36% cantitatea de îngrăşăminte utilizată. Acest lucru este inacceptabil. Agricultorii nu vor mai putea produce alimentele pe care şi le doresc consumatorii europeni. Constatăm semne promiţătoare în sectorul energetic, pe fondul utilizării de către anumiţi agricultori a energiei regenerabile, de exemplu a biogazului, ca sursă de electricitate. Trebuie să lansăm o abordare similară şi în ceea ce priveşte nutrimentele. Dacă dorim să facem faţă cererii alimentare tot mai mari la nivel mondial, trebuie să producem mai mult şi mai bine, dând dovadă de mai mult spirit inovator la nivelul exploataţiei agricole".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb