Federaţia Agrostar a lansat Centrele de Resurse pentru Siguranţă şi Sănătate în Agricultură din cadrul proiectului "Muncă decentă pentru fermierii români", potrivit unui comunicat de presă.
Scopul Centrelor este de a sprijini persoanele ocupate în agricultură, prin asistarea directă pe probleme legate de evaluarea riscurilor în agricultură, bolile profesionale, sfaturi practice de organizare ergonomică a muncii, respectarea normelor privind sănătatea şi securitatea muncii. Pe parcursul implementării proiectului se va desfăşura o largă campanie de conştientizare la nivelul a 1500 de lucrători agricoli privind buna înţelegere a muncii decente, importanţa evaluării riscurilor la locul de muncă, aplicarea măsurilor de prevenire a accidentelor în agricultură şi respectarea legislaţiei privind sănătatea şi securitatea lucrătorilor la locul de muncă (SSM).
"Se va avea în vedere promovarea la nivelul autorităţilor/instituţiilor centrale responsabile a necesităţii de a include în lista serviciilor pe care Camerele Agricole le va furniza fermierilor, serviciile de asistenţă a fermierilor privind munca decentă şi SSM" se mai arată în comunicat.
Federaţia Agrostar a organizat în data de 21 august, la Târgovişte, respectiv 23 august, la Slatina, conferinţele de lansare a Centrelor de Resurse pentru Siguranţă şi Sănătate în Agricultură din Regiunile Sud-Muntenia şi Sud-Vest Oltenia, din cadrul proiectului "Muncă decentă pentru fermierii români". Proiectul susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare 22 Muncă decentă şi Dialog Tripartit.
La eveniment au participat peste 70 de persoane, lucrători din agricultură din cele două regiuni de dezvoltare vizate de proiect, Regiunea Sud-Muntenia şi Sud-Vest Oltenia, fermieri, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, experţii implicaţi în proiect, precum şi reprezentanţii presei locale.