AHK ROMÂNIA: "Modelul fiscal propus este dăunător pentru România"

C.V.
Politică / 2 iulie 2017

AHK (sursa foto: Rumaenien.ahk.de/ro)

AHK (sursa foto: Rumaenien.ahk.de/ro)

Noul Guvern a anunţat modificări fiscale îndreptate împotriva mediului de afaceri şi care constituie un real pericol pentru stabilitatea şi predictibilitatea politicilor economice, afirmă reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) într-un comunicat, citat de surse din presă.

În document se arată, potrivit Agerpres: "Modelul fiscal propus este dăunător pentru România şi defavorizează toate companiile, fie ele naţionale sau multinaţionale, ducând la pierderea atractivităţii amplasamentului investiţional pentru companiile germane. Măsurile anunţate vor avea efecte negative directe nu doar asupra companiilor, ci şi asupra populaţiei României. Pe termen mediu aceste măsuri ar putea duce la reducerea locurilor de muncă şi a investiţiilor, ceea ce va atrage după sine alte consecinţe negative, de exemplu exodul forţei de muncă bine calificate, o tendinţă de pe urma căreia România suferă deja".

Potrivit reprezentanţilor investitorilor germani în România, a face o deosebire între companiile româneşti şi cele străine sau multinaţionale este o eroare şi nu avantajează pe nimeni.

Comunicatul subliniază: "Companiile germane sunt parte integrantă a economiei româneşti. Ele sunt totodată bine integrate în sistemele naţionale, regionale, locale şi realizează o contribuţie decisivă la valoarea adăugată brută, dar şi la creşterea competitivităţii prin transferul de know-how. Aceste companii investesc intens în formarea angajaţilor, în cercetare şi dezvoltare, deseori în colaborare cu instituţii de cercetare naţionale, dar şi în dezvoltarea tehnologică a companiei. Circa 7.500 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România. Acestea sunt astfel un important angajator, care în ultimii ani a contribuit decisiv la crearea şi asigurarea de locuri de muncă în România".

AHK România precizează că a arătat, în nenumărate rânduri, că predictibilitatea, stabilitatea, transparenţa şi statul de drept sunt deosebit de importante pentru a putea planifica noi investiţii şi pentru ca activităţile economice să se deruleze cu succes.

Germania este, prin schimburile comerciale de peste 26 miliarde de euro (peste 20% din comerţul exterior al României), cel mai important partener comercial şi economic al României.

Înfiinţată în septembrie 2002, AHK România numără în prezent peste 550 de firme membre, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Este o eroare sa faca discriminari intre firmele romanesti si cele straine. De asta impozitarea cifrei de afaceri aplicata IMM-urilor se va extinde. :)

    Ce tot ameninta astia? Tot in Romania or sa vina sa caute forta de munca , in Germania nu mai vrea nimeni sa munceasca. Sau poate prefera refugiatii ,or fi mai siguri?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb