AIE: Cererea de ţiţei s-a consolidat în primul trimestru

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 mai 2016

Întreruperile neplanificate ale producţiei de ţiţei ar putea epuiza petrolul neutilizat în acest an, iar cererea va beneficia de pe urma creşterii consumului de benzină, în special în India şi China, potrivit raportului lunar al Agenţiei Internaţionale a Energiei (AIE), transmite Reuters, conform Agerpres.

Estimările instituţiei pentru acest an indică o creştere a cererii mondiale de petrol cu doar 1,2 milioane barili pe zi, însă viitoarele previziuni ar putea fi revizuite în creştere. "Orice schimbări ale prognozelor noastre privind cererea pe plan global vor fi probabil în creştere, deoarece a sporit semnificativ cererea pentru benzină în aproape toate pieţele importante. Încetinirea creşterii cererii în statele OECD nu este neaşteptată, reprezintă o revenire la normal", se arată în raportul AIE.

Producţia statelor care nu sunt membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar urma să scadă anul acesta cu 800.000 barili pe zi (bpd), faţă de estimarea precedentă a agenţiei, ce indica o scădere cu 710.000 bpd.

Provincia Alberta (vestul Canadei), unde se extrage petrol din şisturile bituminoase, a fost devastată în ultimele zile de puternice incendii de vegetaţie, ceea ce a redus producţia de petrol cu peste un milion de barili pe zi, echivalentul a peste o treime din producţia zilnică de petrol a Canadei. De asemenea, arată raportul IEA, întreruperea producţiei în Nigeria, Libia, Venezuela şi Kuwait, precum şi scăderea producţiei din şisturile bituminoase în SUA au redus producţia globală de ţiţei.

În aprilie, producţia OPEC a urcat cu 330.000 bpd, la 32,76 milioane bpd, cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, susţine AIE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb