Asiguratorul "American International Group" Inc. (AIG), care a fost salvat de la colaps prin intervenţia guvernului în 2008, a decis, la data de 9 ianuarie, să nu se alăture acţiunii în instanţă iniţiată împotriva statului de fostul director al companiei, Maurice Greenberg.
Acesta din urmă consideră că pachetul de salvare acordat de stat societăţii de asigurări, în valoare totală de 182,3 miliarde dolari, a fost neconstituţional. Greenberg a solicitat de mai multe ori alăturarea AIG în acţiunea sa.
Consiliului de administraţie al AIG, întrunit miercuri, a stabilit, însă, că nu se va alătura acţiunii în justiţie ca să nu se pună într-o poziţie ingrată. În plus, compania de asigurări a informat că nu îi va permite lui Greenberg să-şi susţină pretenţiile în numele AIG.
Directorul executiv al AIG, Bob Benmosche, a declarat: "Este inacceptabil din punct de vedere social ca AIG să ia banii contribuabililor, iar apoi să dea în judecată guvernul. O afacere este o afacere".
Menţionăm că fostul director al AIG, Maurice Greenberg, a depus plângere împotriva guvernului SUA în noiembrie 2011, solicitând despăgubiri de 25 de miliarde dolari. Maurice Greenberg a acuzat statul de spolierea societăţii sale "Starr International" Co. în cadrul salvării asiguratorului american. În opinia lui Greenberg, guvernul (prin pachetul de salvare) i-a înşelat pe investitori prin diluarea deţinerilor lor. Acesta arată că guvernul a plătit 500.000 de dolari pentru o deţinere AIG care valora 25 de miliarde dolari, încălcând astfel drepturile constituţionale ale acţionarilor.
AIG derulează în prezent o campanie publicitară sub sloganul "Mulţumesc, America!", menită să arate recunoştinţa companiei faţă de contribuabilii americani pentru sprijinul din timpul crizei financiare. Dar, contribuabilii sunt furioşi că au salvat o companie al cărei "comportament" a adus-o în pragul colapsului.