Airbus a primit în primul trimestru 290 de comenzi pentru avioane şi a livrat 122

C.B.
Companii / 10 aprilie 2020

Airbus a primit în primul trimestru 290 de comenzi pentru avioane şi a livrat 122

Airbus a primit, în primul trimestru al acestui an, 290 de comenzi nete pentru avioane şi a livrat 122, în timp ce alte 60 de avioane au fost produse, dar nu au fost livrate deocamdată, din cauza evoluţiei pandemiei, conform unui comunicat al companiei.

"36 de avioane de diferite tipuri au fost livrate în martie, faţă de 55 în februarie. Acest lucru reflectă solicitările clienţilor de a amâna livrările precum şi alţi factori care au legătură cu situaţia actuală", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, după un debut al anului 2020 cu performanţe comerciale şi industriale solide, Airbus îşi revizuieşte cotele de producţie în scădere pentru a le adapta noilor condiţii de piaţă generate de pandemia Coronavirus.

Noile cote de producţie medii au fost stabilite după cum urmează: A320 - 40 de avioane pe lună, A330 - 2 avioane pe lună şi A350 - 6 avioane pe lună.

Aceasta reprezintă o reducere a cotelor pre-coronavirus de aproximativ 30%. Cu acest ritm al producţiei, Airbus îşi menţine capacitatea de a răspunde cererilor clienţilor şi îşi protejează în acelaşi timp capacitatea de a se adapta în continuare la evoluţiile globale, precizează reprezentanţii companiei.

Airbus lucrează împreună cu partenerii sociali pentru a defini cele mai potrivite măsuri sociale în vederea adaptării la această situaţie nouă şi fluidă şi abordează, de asemenea, un plan de menţinere a lichidităţilor pe termen scurt, precum şi structura costurilor pe termen lung.

"Impactul pandemiei este fără precedent. Priorităţile noastre acum sunt de a proteja angajaţii şi de a sprijini lupta împotriva virusului. Suntem în dialog constant cu clienţii şi partenerii lanţului de aprovizionare, traversăm împreună aceste vremuri dificile. Companiile aeriene care ne sunt cliente sunt afectate semnificativ de criza Covid-19. Ne adaptăm activ producţia la noile situaţii prin care trec clienţii şi lucrăm la măsuri de reduceri operaţionale şi financiare pentru a face faţă realităţii", a spus Guillaume Faury, CEO Airbus.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019 a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai bogată gamă de avioane de pasageri, cu 100 până la peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european în furnizarea de aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni, precum şi una dintre cele mai importante companii spaţiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb