"Airbus" - investigată în Franţa, pentru fraudă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Transporturi / 20 martie 2017

"Airbus" - investigată în Franţa, pentru fraudă

Compania mai este anchetată în Marea Britanie

Franţa s-a alăturat Marii Britanii într-o investigaţie de corupţie împotriva "Airbus Group" SE, concentrată pe acuzaţiile de practici frauduloase legate de vânzarea de avioane şi aranjarea finanţărilor, conform Bloomberg.

Investigaţia, lansată de Parchetul Naţional Financiar, urmează unei acţiuni iniţiate în august 2016 de Biroul pentru Fraude Grave (SFO) din Marea Britanie, care cercetează posibile fraude, dare de mită şi corupţie la divizia de aviaţie civilă a "Airbus", potrivit anunţului făcut de companie la finele săptămânii trecute.

Cele două autorităţi îşi vor coordona anchetele, a menţionat "Airbus".

"Ancheta extinsă este rezultatul auto-raportării şi nu reprezintă o problemă nouă", a ţinut să menţioneze directorul executiv al companiei, Tom Enders, care nu s-a arătat surprins de ancheta din Franţa.

"Airbus" colaborează în cadrul investigaţiei şi a anunţat că a renunţat la intermediarii suspectaţi. Totodată, compania aşteaptă ca garanţiile de finanţare suspendate să fie reluate.

Investigaţiile ar putea dura ani de zile, iar un rezultat nefavorabil al acestora ar putea afecta reputaţia companiei, respectiv ar putea duce la aplicarea unor amenzi mari.

Anul trecut, "Airbus" a anunţat autorităţile de reglementare britanice şi Agenţiile Europene pentru Creditarea Exporturilor în legătură cu existenţa unor "declaraţii incorecte şi omisiuni" legate de contractori, în unele cereri de finanţare a exporturilor, descoperite printr-o investigaţie internă.

Agenţiile de credit, inclusiv cea din Marea Britanie, au suspendat o parte din garanţiile de finanţare folosite de companie pentru vânzarea avioanelor comerciale.

Faptul că "Airbus" nu a dezvăluit că a folosit contractori externi este unul dintre factorii investigaţi de Marea Britanie.

"Airbus" fabrică aripi în Marea Britanie şi asamblează avioane în Franţa şi Germania.

Companiile folosesc deseori intermediari cu relaţii locale ca să intre pe pieţe noi, unde înfiinţarea unor birouri poate dura ani de zile. Practica nu este ilegală, dar poate complica supravegherea.

Investigaţia din Franţa vine după ce, luna trecută, guvernul austriac a informat că solicită despăgubiri de peste un miliard de dolari de la "Airbus", acuzând compania de înşelăciune şi fraudă privind o comandă de două miliarde de euro pentru avioane de luptă Eurofighter, din 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb