Ajutoare de stat de 10,5 milioane de euro pentru Cord România şi ContiTech Fluid Automotive

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 6 octombrie 2011

Ministerul Finanţelor Publice a aprobat în această săptămână acordarea a două ajutoare de stat în valoare cumulată de 10,5 milioane de euro pentru proiecte de investiţii derulate la Slatina, Olt, respectiv Carei, judeţul Satu Mare, de companiile Cord România şi ContiTech Fluid Automotive. Compania Cord, deţinută de grupurile Pirelli şi Continental, va construi la Slatina o hală de producţie a firelor din anvelopele auto, printr-o investiţie de 27,23 milioane euro care va genera cel puţin 200 de noi locuri de muncă, pe lângă cele 370 existente. Proiectul va fi susţinut cu un ajutor de stat de 6,18 milioane euro.

Proiectul dezvoltat de ContiTech Fluid Automotive, divizie a concernului Continental, constă în construirea unei hale industriale şi instalarea unei linii de producţie de furtunuri de apă/aer pentru industria auto, în vederea extinderii capacităţii de producţie existente la Carei. Proiectul de investiţii în valoare de 15,14 milioane euro va genera 300 de locuri de muncă, acestea adăugându-se celor 850 existente. Ajutorul de stat va avea în acest caz o valoare de 4,408 milioane euro.

"Aceste două acorduri se adaugă celorlalte 22 de acorduri de finanţare emise de Ministerul Finanţelor Publice în perioada 2008-2011 în baza schemelor de ajutor de stat regional pe care le administrează conform prevederilor HG 1165/2007, HG 753/2008 şi HG 1680/2008. Aceste proiecte de investiţii în valoare totală de 1.233 milioane euro generează un număr de peste 6.939 noi locuri de muncă în domenii precum producţia de autovehicule şi componente pentru autovehicule, cercetare - dezvoltare în sectorul auto, prelucrarea cărnii de pasăre, producţia de componente pentru microirigaţii, producţia de componente pentru industria aeronautică, producţia de vagoane pentru călători, producţia de componente pentru extracţia petrolului, produse din mase plastice, turism, medical etc., urmând fi susţinute prin măsuri de sprijin de natura ajutorului de stat în valoare totală de aproximativ 329 milioane euro", se arată într-un comunicat al Finanţelor.

Până în prezent a fost decontat un ajutor de stat în valoare de 110,18 milioane euro pentru proiectele finalizate (Renault Mecanique Roumanie, Aaylex, Automobile Dacia) sau aflate în diverse stadii de implementare, precum Pirelli, Renault Technologie Roumanie, Delphi, Premium Aerotec sau Remar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb