Aker Yards va construi două nave la Brăila pentru compania Maritima

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iulie 2007

Aker Yards va construi la şantierul naval din Brăila două vapoare comerciale în valoare de aproximativ 22 milioane euro pentru compania franceză Maritima şi ar putea extinde contractul pentru construcţia a încă două nave, potrivit site-ului shippingtimes.co.uk, citat de NewsIn.

Acordul semnat de compania franceză cu Aker Yards prevede livrarea celor două vapoare în octombrie 2008, respectiv ianuarie 2009. Cele două vapoare vor fi "surori" ale celor comandate de companie Maritima în august 2006.

Compania Maritima este deţinută de Compagnie Fluviale de Transport (CFT), o companie principală franceză de transport fluvial, spcializată în transferul încărcăturilor de pe navele care navighează pe ocean în depozite.

Aker Yards a mai livrat trei vapoare asemănătoare companiei Maritima în 2005 şi 2006 şi mai are de onorat o comandă pentru încă două vapoare în 2008. Vapoarele vor avea o capacitate de 3.500 metri cubi şi o lungime generală de 89,2 metri şi vor putea atinge o viteză de 12 noduri.

Aker Yards ASA este unul dintre cei mai mari cinci producători mondiali de nave, prezent la Brăila din 2003, după ce a preluat compania norvegiană Scandinor, care deţinea în acel moment şantierul dunărean. Aker deţine şi şantierul naval de la Tulcea, cumpărat în urmă cu şapte ani de la statul român. Aker Yards este un grup norvegian specializat în construcţia de petroliere, nave de croazieră, feriboturi şi nave de transport marfă. Compania are peste 20.000 de angajaţi la 17 şantiere navale din Brazilia, Franţa, Finlanda, Germania, Norvegia, România şi Ucraina. Acţionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group care desfăşoară activităţi în domeniul petrolier şi al pescuitului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb