Akos Mora a demisionat din Senat

A.C.
Politică / 18 noiembrie 2014

Actualizare 19:08 Mora: "O răzbunare politică"

Fostul senator Akos Mora a declarat, în urmă cu puţin timp, că nu există niciun argument legal pentru încetarea mandatului său, calificând actuala situaţie drept "o răzbunare politică", scriu surse din presă.

Politicianul a afirmat, după plenul Senatului: "Nu există niciun argument legal de încetare de mandat. (...) Îmi văd de viaţa mea şi nu cred că voi mai sta foarte mult în zona politică, pentru că nu acesta este Parlamentul la care am sperat eu. Eu, când am intrat în Parlament în 2012, am avut alte aşteptări iar ce s-a întâmplat acum, aici este, de fapt, o răzbunare politică. N-am vrut să dau ocazia să se facă o nelegalitate atât de mare care era să se facă astăzi aici. Avem o situaţie pe care a pregătit-o Biroul Permanent, iar această hotărâre de încetare nu a fost publicată pe site, nici decizia care urma să fie votată".

Întrebat dacă va returna banii pe care i-a încasat până acum ca senator, Mora a răspuns, întrebându-se retoric: "Pentru activitatea depusă să returnez nişte bani? Dumneavoastră aţi returna un salariu pentru care aţi prestat până acum?"

---

Senatorul PNL Akos Mora a demisionat astăzi din funcţia ocupată în camera legislativă superioară, afirmând că nu îşi doreşte să facă parte "din acest Parlament", potrivit surselor din presă.

Senatorul PNL i-a înaintat preşedintelui acestui for, Călin Popescu Tăriceanu, în plen, o hârtie reprezentând demisia sa din Parlament, în urma dezbaterilor aprinse, între senatori, privind încetarea mandatului său conform deciziei ANI privind incompatibilitatea.

Tăriceanu declara, ieri, că va cere azi un vot în plenul Senatului pentru a constata starea de incompatibilitate a senatorului PNL Akos Mora, prin care acesta să îşi înceteze mandatul.

Senatorul PNL Akos Mora, declarat incompabitil, a anunţat, joi, că se autosuspendă din partid ca să nu-i mai dea ocazia lui Victor Ponta "să spună minciuni" referitoare la situaţia sa, adăugând însă că mandatul său de senator "merge mai departe," până când Parlamentul "va vota pe acest subiect".

În dezbaterea televizată de miercuri seară, Victor Ponta a susţinut că în PNL există trei persoane condamnate definitiv şi irevocabil, indicându-i pe preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, şi senatorii Tudor Chiuariu şi Akos Mora.

Co-preşedintele ACL Klaus Iohannis declara, recent, că senatorul liberal Akos Mora ar trebui să demisioneze din Parlament, iar deputatul Tudor Chiuariu să plece din PNL, în condiţiile în care primul a fost declarat incompatibil, iar cel de-al doilea, condamnat pentru corupţie.

Akos Mora a fost ales senator în circumscripţia electorală 28 Mureş, colegiul uninominal nr. 3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb