Producătorul de vinuri Halewood s-a alăturat efortului Casei Regale a României de a promova vinul autohton în Suedia, împreună cu alţi trei producători din ţara noastră, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.
Astfel, într-o vizită la Stockholm între 8 şi 11 martie, reprezentanţii Halewood au avut ocazia să participe la activităţi de promovare a vinurilor româneşti desfăşurate alături de Alteţele Lor Regale Principele Radu şi Principele Nicolae ai României.
La eveniment, au luat parte şi importanţi producători de vin din România (Halewood, Vinarte, Domeniile Coroanei şi Avincis), care au susţinut importanţa şi valoarea vinului românesc ca produs autohton reprezentativ în afara graniţelor ţării.
Printre acţiunile de promovare desfăşurate de delegaţia română, s-au numărat: întâlnirea cu reprezentanţii Systembolaget (sistemul suedez de monopol în domeniul comercializării băuturilor alcoolice), întâlnirea cu Guvernatorul Provinciei Uppsala, fost secretar de stat şi şef al Cancelariei Prim-Ministrului, precum şi întâlniri cu reprezentanţi ai segmentului HoReCa şi degustări de vinuri la care au participat jurnalişti, importatori şi diplomaţi. În cadrul evenimentului de degustare, Iulia Scavo (cel mai medialiat somelier român la nivel internaţional) a prezentat România şi eforturile sale consistente pentru producţia de vinuri.
Din Grupul Halewood România fac parte: Halewood Wines, Cramele Halewood, Halewood România şi Domeniile Halewood. Halewood are în proprietate crame şi plantaţii de viţă de vie în regiunea Dealu Mare, Podişul Transilvaniei şi Murfatlar. La acestea, se adaugă Pivniţele Rhein Azuga fondate în 1892, unde se continuă tradiţia producerii vinurilor spumante după metoda tradiţională, de fermentare a vinului în sticlă. În Ploieşti (unde este sediul Halewood Wines), se află vaste pivniţe subterane, depozitul de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle), precum şi liniile de îmbuteliere. Grupul Halewood deţine peste 350 hectare de vie plantate în perioada 2002-2009.