Alburnus Maior: Roşia Montană merită un vot democratic, la vedere

F.A.
Politică / 13 septembrie 2013

Asociaţia Alburnus Maior condamnă intenţia de tergiversare a votului în Senat asupra legii distrugerii Roşiei Montane şi lipsa de responsabilitate a liderilor politici în tranşarea deciziei privind proiectul minier de la Roşia Montană.

"Mai mult Campania Salvaţi Roşia Montană cere respingerea imediată în Parlament a Legii privind măsurile aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România înaintată de Guvernul României. Ca urmare a laşităţii clasei politice pe subiectul Roşia Montană, protestele vor continua şi în 15 septembrie", se arată într-un comunicat de presă.

Anunţul făcut, ieri, de co-preşedintele USL, Crin Antonescu, privind revenirea la o comisie parlamentară specială pentru Roşia Montană şi retragerea procedurii de urgenţă indică o strategie care sfidează revendicările, clare şi ferme totodată ale protestatarilor, consideră Alburnus Maior.

"Propunerea lui Crin Antonescu de înfiinţare a unei comisii mixte a celor două camere ale Parlamentului, ce conform regulamentului, nu dispune de un termen limită de deliberare amână pe termen nedeterminat un vot asupra legii. În mod cert, răspunderea liderilor politici ce se pregătesc de o nouă cursă electorală ar fi substanţial diminuată printr-o nouă comisie parlamentară", menţioenază asociaţia.

Eugen David, preşedintele Alburnus Maior, a declarat: "Prin acest ping-pong de declaraţii Ponta-Antonescu am văzut foarte clar care e de fapt situaţia. Textul cu despăgubirile îl cred doar el cu şova şi marele şef al companiei miniere, cel care ne-a ameninţat că ne va vorbi de rău la alţi investitori. Pentru 634 locuri de muncă, iarăşi, nu insişti într-atât de mult pentru realizarea unui proiect cu impact devastator. şi toate acestea cu zeci de mii de oameni ce îţi atrag atenţia că s-au săturat de minciuni şi de texte care ne insultă inteligenţa".

"Suntem o democraţie şi în loc de comisii mixte cu uşile închise, cerem un vot transparent în regim de urgenţă şi respingerea imediată a legii. Lista noastră de revendicări rămâne aceeaşi. Duminica viitoare vom fi din nou în stradă pentru a-i face pe politicieni să îşi ia funcţiile pe care le deţin în serios", a declarat Călin Caproş, vicepreşedinte Alburnus Maior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb