"Alcatel-Lucent" reduce 5.000 de locuri de muncă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iulie 2012

Concedierile dezvăluite ieri, alături de cele anunţate anterior, vor aduce companiei "Alcatel-Lucent" economii de 1,25 miliarde euro până la finele anului viitor.

Concedierile dezvăluite ieri, alături de cele anunţate anterior, vor aduce companiei "Alcatel-Lucent" economii de 1,25 miliarde euro până la finele anului viitor.

"Alcatel-Lucent" SA, cel mai mare producător francez de echipamente de telefonie, va tăia 5.000 de locuri de muncă, după ce a raportat pierderi pentru trimestrul al doilea. Reducerea posturilor, care priveşte 6% din totalul de care dispune compania, este parte a planului de realizare a unor economii adiţionale de 750 de milioane de euro (911 milioane de dolari).

În perioada aprilie-iunie 2012, compania a avut pierderi nete de 254 milioane de euro, comparativ cu un profit net de 43 milioane euro înregis­trat în perioada corespunzătoare a anului trecut. Acesta a fost primul rezultat negativ înregistrat de societate în ultimele cinci trimestre.

"Alcatel-Lucent" a înregistrat o pierdere operaţională ajustată de 31 milioane euro, faţă de un câştig de 87 milioane euro în trimestrul al doilea al anului trecut.

Vânzările "Alcatel-Lucent" au scăzut cu 7,1% în trimestrul al doilea, la 3,5 miliarde euro, din cauza crizei din Europa, care determină operatorii de telefonie de pe continent să-şi diminueze cheltuielile. Declinul a fost determinat şi de concurenţa rivalilor asiatici.

Directorul general al Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen, a declarat, în luna mai, că operatorii telecom din Marea Britanie, Germania, Italia şi Franţa nu sunt dispuşi să investească prea mult în modernizarea reţelelor, din cauza crizei datoriilor şi a atitudinii nefavorabile a autorităţilor de reglementare.

Compania a revenit anul trecut pe profit, 2011 fiind primul an cu rezultat pozitiv din ultimii şase. Evoluţia s-a datorat concedierilor, reducerii cheltuielilor administrative şi modificării lanţului de furnizori. Compania a informat că va restructura sau va renunţa la pieţele şi contractele neprofitabile.

Grupul - format în 2006 prin fuziunea dintre "Alcatel" şi "Lucent" - a anunţat recent că nu-şi poate atinge obiectivul pentru sfârşitul anului privind îmbunătăţirea marjei ajustate de profit operaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb