Aleksandr Dughin, politolog rus şi apropiat al preşedintelui Vladmir Putin, a declarat, recent, că viitorul ţării noastre este alături de Rusia, în cadrul proiectului eurasiatic, date fiind schimbările care au loc la nivel internaţional, în ultima vreme.
Politologul rus a mai menţionat că ţara noastră ar putea să se unească cu Republica Moldova, în conditţiile în care ar decide să adere la comunitatea eurasiatică.
"Dacă România va adera la CEEA (Comunitatea Eurasiatică), atunci ar putea să se unească într-adevăr cu Republica Moldova şi, totodată, să-şi rezolva multe din probleme economice cu care se confruntă", a declarat Dughin, recent.
Totodată, Aleksandr Dughin a mai subliniat că România ar trebui să părăsească Uniunea Europeană, întrucât "atitudinea faţă de români este una distorsionată şi negativă".
"România se află la periferia Uniunii Europene, este un oaspete nepoftit, tratat mai rău decât ţările care se află în dificultate precum Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda. În Uniunea Europeană, aceste ţări sunt catalogate peiorativ drept "Grupul PIIGS". Înseamnă că în acest context România este o ţară de mâna a zecea? În Europa există o percepţie negativă şi injustă a românilor", a mai subliniat Aleksander Dughin.
Conform opiniei domniei sale, singura modalitate prin care ţara noastră îşi poate recăpăta credibilitatea şi poate rezolva o serie de probleme economice constă în aderarea la comunitatea eurasiatică.
"În componenţa Comunităţii Euroasiatice, România va fi capabilă nu numai să-şi rezolve problemele economice şi teritoriale, dar şi, ceea ce e foarte esenţial pentru identitatea naţională, va fi primită cu bucurie, va fi tratată ca partener egal", potrivit opiniei lui Dughin.
În viziunea ideologului rus, Republica Moldova se orienta către comunitatea eurasiatică, în viitorul apropiat.
"Eu nu am nici un dubiu că, după alegeri, Republica Moldova se va orienta spre integrarea în spaţiul eurasiatic. Transnistria, prin vocea ministrului de externe, deja s-a angajat în această integrare", a conchis Dughin.
Aleksandr Dughin consideră că ţara noastră este a treia verigă a lanţului regional al apropierii de noua alianţă eurasiatică, care, în viziunea acestuia, va deveni din ce în ce mai importantă pentru echilibrul din regiunea Balcanilor.
Ministrul de Externe Titus Corlăţean şi omologul său rus, Serghei Lavrov se întâlnesc, astăzi, la Moscova pentru a discuta despre o serie de probleme de interes bilateral şi internaţional, între care securitatea europeană precum şi scutul antirachetă.
"Intenţionăm să ne formulăm poziţii de principiu cu privire la stabilirea relaţiilor cu UE şi NATO şi vom avea un schimb de păreri despre mijloacele de perfecţionare a arhitecturii securităţii europene, punând accent pe problema apărării antirachetă", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Aleksandr Lukaşevici, în cadrul unei întâlniri cu presa, citat de RIA Novosti.
"Vom discuta, de asemenea, despre cooperarea în regiunea Mării Negre şi situaţia din Balcani", a adăugat diplomatul rus, referindu-se la agenda de discuţii privind problemele internaţionale, citat de presa rusă.
Aceasta reprezintă prima vizită bilaterală la nivel de miniştri de externe din februarie 2009", a afirmat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu.
În afara convorbirilor oficiale cu Lavrov, Corlăţean va mai avea întrevederi cu preşedinţii comitetelor pentru afaceri de externe din Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei, precum şi cu copreşedintele din partea rusă a Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică.
1. Mai bine cu Rusia decat cu SUA
(mesaj trimis de Daniel Daianu în data de 09.07.2013, 15:49)
Ne leaga prea multe de Rusia si nu ne putem schimba. Resusele, economia, religia, stilul nostru de a fi, sunt foarte comune intre noi si Rusia. Cine spera altceva de 23 de ani, poate din cauza ca s-au compromis cu serviciile secrete americane la lovitura de stat din decembrie 1989. Ii ling neintrebati pentru a nu-i da in vileag cum si-au tradat poporul. Cine sunt ei? Toata clasa politica romaneasca.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Cioloveku Nou în data de 09.07.2013, 17:39)
Adica frumoasa opinie!, Fara indoiala, impartasita de Bunicuta, Premeru Minune si discipolul lui Plagiattore, impreuna cu nea' antiStat de drept, si specialist in varza constitutionala.