ALEKSANDR LUKAŞENKO: ''Trimiterea unor trupe de menţinere a păcii în Ucraina ar putea declanşa al Treilea Război Mondial''

G.U.
Internaţional / 25 martie 2022

Alexandr Lukaşenko (Sursă foto: https://president.gov.by/en)

Alexandr Lukaşenko (Sursă foto: https://president.gov.by/en)

Alexandr Lukaşenko, liderul autoritar al Belarusului care a permis Rusiei să folosească teritoriul său pentru a intra cu trupe în Ucraina, a avertizat ieri că propunerea Poloniei de trimitere a unor trupe internaţionale de menţinere a păcii în Ucraina ar putea declanşa "Al Treilea Război Mondial", relatează The Guardian, conform Digi24.

Lukaşenko, care a permis Rusiei să folosească teritoriul Belarusului pentru a invada Ucraina, a declarat că dacă propunerea Poloniei va fi acceptată "va însemna Al Treilea Război Mondial".

"Situaţia este foarte gravă şi foarte tensionată. Realizaţi că acest lucru înseamnă un Al Treilea Război Mondial? Sau ce? Credeţi că vom sta pe margine? Ei ne vor călca pur şi simplu în picioare, nu vom avea timp nici măcar să scoatem un sunet", a spus Aleksandr Lukaşenko, citat de AP.

Săptămâna trecută, liderul partidului de guvernământ al Poloniei a spus că o misiune internaţională de menţinere a păcii ar trebui trimisă în Ucraina şi îi ofere mijloacele necesare pentru a se apăra. Mai multe ţări occidentale au spus că nu îşi vor desfăşura trupele în Ucraina.

Vladimir Putin a avertizat la începutul invadării Ucrainei de către Rusia că orice amestec străin în acţiunea militară a Moscovei va declanşa un răspuns imediat al Rusiei, care va duce la "consecinţele pe care nu le-aţi văzut niciodată în istoria voastră".

Întrebat miercuri despre propunerea Poloniei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus: "Ar fi o decizie foarte nesăbuită şi extrem de periculoasă". Peskov a spus că orice posibil contact între forţele ruse şi ale NATO "ar putea avea consecinţe clare care ar fi greu de reparat".

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus la rândul său că trimiterea unor forţe de menţinere a păcii în Ucraina de către statele membre NATO ar duce la o ciocnire directă între forţele Alianţei Nord-Atlantice şi forţele armate ale Rusiei, notează sursa citată.

Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a declarat ieri, la finalul summitului extraordinar de la Bruxelles, că aliaţii au convenit să ofere sprijin logistic Ucrainei, inclusiv prin livrarea de echipamente de apărare şi detectare a armelor nucleare şi chimice, însă a dat asigurări că NATO nu va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Lukasenko poate solicita prezenta unor trupe internationale de mentinere a pacii in Belarus. Si gradul de colonel in armata poloneza.

    Are dreptate. Dar ...apropo de Bună Vestire de azi...Vine pacea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb