ALERT Conducerea ASF, la DNA

E.D.
Anticorupţie / 19 martie 2014

Conducerea ASF, la DNA

Dăianu: "Mă aflu la DNA în calitate de martor"

Update 13:40 Daniel Dăianu: "Toţi membrii Consiliului ASF au fost chemaţi în calitate de martori"

La ieşirea din sediul DNA, Daniel Dăianu a declarat că "toţi membrii Consiliului ASF au fost chemaţi în caliltate de martori, niciunul nu a fost pus sub acuzare".

Referitor la problemele din de pe piaţa asigurărilor, Dăianu a precizat că acestea existau înainte de unirea celor trei entităţi care au format ASF, şi în niciun caz ele nu au apărut odată cu ASF.

"Ştiu că trebuie să se facă modificări la legislaţia de pe piaţa asigurărilor", a adăugat domnia sa, însă a precizat şi că firmele, pe lângă ASF, sunt responsabile să "facă ordine în lucruri".

În legătură cu contractul de confidenţialitate, Dăianu a spus că toţi angajaţii ar trebui să semneze contracte, însă acest lucru nu s-a întâmplat la înfiinţarea ASF.

---

Update 12:55 Şi Corneliu Moldoveanu (vicepreşedinte ASF) a venit la DNA

Corneliu Moldoveanu, vicepreşedinte ASF, a sosit, în urmă cu puţin timp, la sediul DNA, dar nu a făcut nicio declaraţie.

---

Update Daniel Dăianu: "Mă aflu la DNA în calitate de martor"

Preşedintele interimar al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Daniel Dăianu, a venit, miercuri, la DNA pentru a da declaraţii, în calitate de martor, în dosarul "Carpatica". Daniel Dăianu a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că toţi membrii Consiliului ASF au fost chemaţi pentru audieri, în dosarul "Carpatica", în care sunt implicaţi şi foşti membri ai autorităţii. Dăianu a refuzat să comenteze însă acuzaţiile aduse la adresa lui Dan Radu Ruşanu.

Întrebat dacă în angajamentul de confidenţialitate pe care angajaţii ASF ar fi fost puşi să îl semneze era şi prevederea ca aceştia să nu divulge informaţii nici măcar organelor de anchetă, Dăianu a spus că nu crede că este vorba despre aşa ceva.

"Nu se poate aşa ceva. În orice organizaţie există necesitatea de păstrare a secretului profesional. Sunt circumstanţe în care nu te poţi deroba de aşa ceva", a precizat Dăianu.

El a susţinut, de asemenea, că nu i se pare normal ca tocmai ASF să fie "putredă". "Cum poate ASF să supravegheze, dacă ea însăşi e coruptă", a adăugat Dăianu.

---

Întreaga conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost chemată, astăzi, la DNA, informează surse din presă.

Potrivit acestora, au fost citaţi Daniel Dăianu, preşedintele interimar al ASF, dar şi Mircea Ursache, Corneliu Moldoveanu, Ion Giurescu şi fostul ministru Marian Sîrbu.

Dan Radu Ruşanu a fost reţinut, pe 25 februarie, în dosarul "Carpatica", după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

În săptămâna anterioară reţinerii, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Dan Radu Ruşanu, în acest dosar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat "protejarea frauduloasă" a intereselor SC Carpatica.

În dosarul "Carpatica", omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Numai pentru mizeriile de la FP si pot lua vreo 10 ani.

    Franklin lichideaza de zor in dispretul legilor si reglementarilor toate astea cu comlicitatea interesata a CNVM si ASF. Cum sta pe scaunul de administrator Franklin fara mandat valabil, si asta de 4 ani???????? Raspunsul este simplu prin Coruptie!!!!

    Stati ca urmeaza sa fiti chemati si pentru cazul Harinvest .Sa vedem pe cine ati protejat voi cand ati schimbat legislatia in favoarea infractorilor prin OUG ? Si sa vedem cum motivati faptul ca in timp ce DC , BCR -ul si BRK-ul isi indestulau conturile din bani provenitiprin furt de la investitori si de la Harinvest voi ASF -ul " tineati de sase "

    poate ii intreba cineva si de protectia pe care o acorda pentru SIF1...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb