ALERT / DUPĂ CE FP ANUNŢASE CĂ OFERTEAZĂ ŞI ALŢI CUMPĂRĂTORI "Electrica" cumpără participaţiile FP la filialele sale, pentru 753 milioane de lei

ADINA ARDELEANU
Piaţa de Capital / 14 iulie 2017

Cele două companii au semnat, astăzi, un Memorandum de Înţelegere

"Electrica" a anunţat, în această seară, că a încheiat un Memorandum de Înţelegere cu Fondul Proprietatea în vederea achiziţionării participaţiilor pe care Fondul le deţine în filialele Electrica, respectiv SDEE Distribuţie Muntenia Nord S.A., SDEE Distribuţie Transilvania Sud S.A., SDEE Distribuţie Transilvania Nord S.A. şi Electrica Furnizare S.A., pentru 752.031.841 lei.

Acţiunile vor fi dobândite de Electrica împreună cu toate drepturile ataşate acestora în conformitate cu legislaţia aplicabilă, incluzând dreptul de a primi dividende, cu excepţia dividendelor aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016, care rămân a fi încasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat în Adunările Generale ale Acţionarilor Filialelor din data de 17 mai 2017, se arată în raportul transmis de companie către BVB.

Părţile intenţionează să semneze documentaţia contractuală aferentă tranzacţiei preconizate după obţinerea aprobărilor necesare corporative şi din partea acţionarilor, la nivelul Electrica şi al Filialelor, până în data de 31 octombrie 2017.

Şi Fondul Proprietatea a publicat un anunţ similar.

Domnul Cătălin Stancu, CEO-ul Electrica a afirmat, joi, că discuţiile cu Fondul Proprietatea (FP), privind vânzarea participaţiilor la filialele Electrica pot fi reluate oricând. Domnia sa a spus: "Negocierile nu încep şi se termină. Tranzacţia aceasta este pe masă de trei ani de zile. Vom vedea ce se va întâmpla".

În luna mai, Franklin Templeton a anunaţat că Fondul Proprietatea a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participaţiilor Fondului în filialele Electrica (SDEE Distribuţie Muntenia Nord SA, SDEE Distribuţie Transilvania Sud SA, SDEE Distribuţie Transilvania Nord SA şi Electrica Furnizare SA).

În martie 2016, compania Electrica a anunţat că nu a ajuns la un acord în negocierile purtate cu Fondul Proprietatea (FP) pentru o potenţială achiziţie a participaţiilor minoritare deţinute de FP în cele trei filiale de distribuţie ale Electrica şi la subsidiara de furnizare. Oferta fermă a Electrica SA a fost, atunci, de 790 milioane lei.

Compania spunea, atunci, că propunerea sa a fost în linie cu oferta fermă a Fondului Proprietatea din martie 2015 (când cele două părţi au mai purtat o rundă de negocieri). Electrica transmitea, anul trecut: "Oferta FP de 875 milioane lei (equity value) nu surprinde, din punctul nostru de vedere, modificările cadrului de reglementare survenite ulterior datei evaluării în scopul actualizării Valorii Activului Net (VAN) şi nu are la bază un nivel rezonabil de predictibilitate asupra mediului de reglementare, în lumina modificărilor inopinate recent aprobate de ANRE. În aceste condiţii, considerăm că preţul propus de FP nu este susţinut de o estimare a performanţelor pe termen mediu şi lung ale societăţilor şi, mai mult, este unul superior chiar Valorii Activului Net".

FP deţine următoarele participaţii: 21,99%, la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, 22% la Electrica Distribuţie Transilvania Nord, 21,99% la Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi 22% la Electrica Furnizare SA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E un prim pas spre consolidarea afacerilor. Poate nu cel mai bun, dar oportun.

    1. Electrica devine o companie puternica daca devine si furnuzor de gaze naturale....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb