ALERT / EXCLUSIV Bucur, Salrom: "Procurorii DNA au percheziţionat sediul Salrom de la Ocna Dej"

E.D.
Anticorupţie / 28 octombrie 2014

Bucur, Salrom: "Procurorii DNA au percheziţionat sediul Salrom de la Ocna Dej"

Actualizare 20:14 Omul de afaceri Călin Mitică a ajuns la sediul DNA Cluj, unde ar urma să fie audiat

Omul de afaceri Călin Mitică a ajuns, în această seară, la sediul DNA Cluj, iar surse judiciare citate de presă spun că el urmează să fie audiat în dosarul de corupţie în care au avut loc mai multe percheziţii, inclusiv la CFR Călători, CFR Marfă, SC Transferoviar-punctul de lucru din Bucureşti şi Remarul 16 Februarie.

Omul de afaceri Călin Mitică a ajuns la sediul DNA Cluj cu maşina personală, potrivit surselor din presă.

El nu a făcut declaraţii la sosirea la sediul DNA.

--------------

Procurorii DNA au desfăşurat astăzi percheziţii la sediul Salrom de la Ocna Dej şi la locuinţa lui George Mihuţ, directorul general de la această sucursală a producătorului naţional de sare, a declarat, pentru Ziarul Bursa, Aurel Bucur, directorul general al Salrom SA.

Domnia sa ne-a precizat că, deocamdată, nu are detalii despre obiectul percheziţiei: "Având în vedere că percheziţiile se derulează în cadrul anchetei asupra firmelor lui Călin Mitică, pot să presupun că este vorba despre derularea contractului de transport sare încheiat cu Transferoviar Grup".

Aurel Bucur ne-a mai spus că Salrom are încheiate contractele de transport sare cu CFR Marfă şi Transferoviar Grup de mai mulţi ani şi că această selecţie pentru furnizarea serviciilor multianuale de transport feroviar a avut loc prin intermediul unor licitaţii publice care au debutat începând cu anul 2008.

---

Procurorii DNA efectuează, în această dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe, ele vizând sedii ale CFR Călători, sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane din conducerea CFR, surse apropiate situaţiei declarând pentru Ziarul Bursa că există un mandat de percheziţie pentru sediul central al CFR Călători.

Potrivit unui comunicat al DNA, percheziţiile au loc în 22 de locaţii situate în Capitală şi în judeţele Cluj, Ilfov, Galaţi, ele vizând suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2012-2014.

"În cursul dimineţii de 28 octombrie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 22 locaţii situate în mun. Bucureşti şi în judeţele Cluj, Ilfov, Galaţi, din care două la sediile unor instituţii publice iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", transmite DNA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Spagile cele grase sunt legate de contractele de export a sarii ,contracte incheiate la sediul SALROM din Bucuresti sub controlul spagarului NR.1 Bucur Aurel, omul format si pus la conducerea sarii de catre Hrebenciuc. Oare de ce se vinde sarea de la Ocna Dej pentru combinatul din Ungaria BorsodChem cu pretul de 30-32 EURO (in acest pret salina asigura si transportul de la mina la beneficiar) iar aceeasi marfa se vinde ca sare pentru desghetarea drumurilor la CNADNR cu pretul de 182 RON ( aprox. 42 EURO),pret care este la poarta salinei, deci transportul sarii este separat si se suporta de catre CNADNR. Aceeasi marfa se vinde la export ca sare pentru desghetarea drumurilor in Ungaria, Serbia, Slovacia etc. cu pretul de 30-32 EURO pret care asigura transportul pana la granita platit de SALROM. Cu o asemenea politica de preturi la export a SALROM ne mai intrebam de ce desghetarea drumurilor din Romania costa foarte mult comparativ cu alte tari. ? SALROM subventioneaza desghetarea drumurilor din Ungaria sau se creaza intentionat spatiu de negociere a spagilor ? SALROM subventioneaza combinatul chimic BorsodChem din Ungaria in timp ce combinatele chimice din Romania se inchid pe fondul lipsei de performanta ,sau se creaza intentionat spatiu de negociere a spagilor ? A doua mare sursa de spagi consistente o constituie contractele in sistem centralizat (incheiate si controlate la sediul central) atat pentru achiziti de materiale pentru productie, achizitii de utilaje si achizitii de servicii si lucrari . Nimic nu scapa nespaguit de catre mafia din SALROM condusa diabolic de mafiotul NR.1 Bucur Aurel cel scolit de Hrebenciuc. DNA sa-si faca treaba si SALROM se va curata de lichele, hoti, spagari si mafioti care nu se dau in laturi nici cand este vorba de intimidari, amenintari si presiuni asupra salariatilor care sunt incomozi si deranjeaza angrenajul jafului din SALROM. Scula care s-a dovedit a fi cea mai eficienta pana in acest moment o reprezinta consilierul juridic Braileanu pastrat la naftalina acasa dar pontat luni intregi si activat cand este nevoie sa fie careva anihilat pentru a se asigura funtionarea angrenajului mafiot.

    S-a terminat si campania electorala si poporul a decis si noul presedinte al Romaniei .Nu mai poate afirma Bucur Aurel ca in cazul dosarului ,,Transferoviar” totul face parte din campania electorala a DNA, si ca atare asteptam ca DNA sa faca curatenie si sa destructureze grupul mafiot din SALROM condus de Bucur Aurel.

    LA PUSCARIEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 

    1. Mafie transpartidica, sunt si multi basisti acolo...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb