ALERT Fiecare zi de grevă generală aduce României un prejudiciu de 10 milioane de euro

C.P.
Politică / 14 mai 2010

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România face un apel către marile centrale sindicale să participe la şedinţa Consiliului Economic şi Social de luni, 17 mai, pentru a găsi o cale de acceptare a scrisorii de intenţie către FMI. În caz contrar, tranşa cinci din împrumutul acordat de Fond se va amâna pe un termen nedefinit, iar bugetarii şi pensionarii nu vor mai avea de unde să-şi primească banii, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, remis redacţiei.

"În acest moment, România nu îşi poate susţine singură bugetarii. Acordul cu FMI este de aceea obligatoriu pentru a depăşi impasul creat şi a menţine economia pe linia de plutire. Refuzul sindicatelor de a se aşeza la masa dialogului social şi blocarea sau amânarea negocierilor cu FMI va pune statul în situaţia de a nu-i mai putea plăti nici pe bugetari, nici pe pensionari, cu efecte dramatice asupra populaţiei", a declarat Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al Alianţei.

Alianţa un apel către sindicate să renunţe la acţiunile de stradă care vor conduce la ideea instabilităţii mediului social din România, micşorând astfel şansele recuperării economice. Fiecare zi de grevă generală aduce României un prejudiciu de 10 milioane de euro şi blochează activitatea a zeci de mii de firme care oricum fac faţă cu greu crizei.

"În egală măsură, partidele politice din România trebuie să renunţe la interesele proprii şi să caute împreună soluţii pentru ieşirea din criză. La fel, patronatele trebuie să se aşeze la masa negocierilor, să renunţe la orice fel de divergenţe şi să caute împreună cele mai bune modalităţi de ieşire din situaţia dramatică în care ne aflăm.

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România consideră că toţi factorii implicaţi şi responsabili trebuie să găsească modalitatea de reluare a dialogului social şi de păstrare a acordului cu FMI pentru ca următoarea tranşă din împrumut să intre cât mai repede în ţară, păstrând astfel fluxul economic şi evitând o situaţie de colaps", se mai menţionează în comunicatul de presă al Alianţei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Politicienii toti sa renunte la salarii, si salariile celor din companiile de stat sa se reduca cu 50%. Pentru vreo cinci ani de aici inainte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb