ALERT MINISTERUL ECONOMIEI: FMI a discutat şi despre stadiul procesului de vânzare a certificatelor de emisii deţinute de stat

A.T.
Macroeconomie / 21 octombrie 2010

Ministerul Economiei a dat presei un comunicat, în urmă cu câteva minute, în care arată că pe lângă măsurile de eficientizare a activităţii operatorilor economici din subordinea sa, FMI a discutat şi despre stadiul procesului de valorificare a surplusului certificatelor de emisii deţinute de stat.

Discuţiile privind stadiul realizării angajamentelor cuprinse în acordul de împrumut cu FMI au concluzionat că cele trei companii din portofoliul Ministerului Economiei (Termoelectrica, Compania Naţională a Huilei, Electrocentrale Bucureşti) monitorizate s-au încadrat în cheltuielile de personal aprobate. A fost analizată situaţia datoriilor acestor companii precum şi efectele OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori şi modalităţile de îmbunătăţire a acestei ordonanţe.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre organizarea unor societăţi din energie în vederea privatizării. Cu această ocazie, au fost amintite proiectul valorificării pe piaţa de capital a unor pachete minoritare deţinute de stat la Transgaz, Petrom, Romgaz şi Transelectrica, proiectul de constituire a unor societăţi mixte cu investitori strategici, dar şi iniţierea proceselor de privatizare la Cuprumin, Oltchim, precum şi atragerea de investiţii la Avioane Craiova, Moldomin, Uzina Termoelectrică Midia-Năvodari, complexele energetice Craiova şi Rovinari, dar şi pentru termocentralele Paroşeni, Brăila, Galaţi, Borzeşti, Doiceşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb