ALERT Neculai Onţanu, arestat preventiv

F.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 25 martie 2016

Neculai Onţanu, arestat preventiv

Procurorii DNA: "Neculai Onţanu a ignorat opiniile departamentului juridic referitoare la retrocedarea unor terenuri"

Actualizare 16:06 Onţanu a intrat cu maşina personală în curtea Arestului Capitalei; poliţistul care a deschis poarta, cercetat penal

Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a ajuns la Arestul Poliţiei Capitalei, la mai puţin de o oră de la pronunţarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti. El intrat în curtea instituţiei cu maşina personală, fapt a dus la un dosar penal pentru poliţistul care i-a deschis poarta dar şi celui care îl însoţea pe edil, transmit televiziunile de ştiri.

Poliţistul care a deschis poarta este acum cercetat pentru violarea sediului profesional. Şi poliţistul care a coborât din maşina primarului suspendat este cercetat.Poliţia Capitalei a transmis că, în urma cercetarilor se va stabili participatia fiecarei persoane, scrie RomâniaLibera.ro.

----------

Actualizare 16:00 Prefectul Capitalei a emis ordinul de constatare a suspendării mandatului lui Onţanu

Prefectul Capitalei a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului de primar al sectorului 2 al lui Neculai Onţanu.

''Privitor la cazul Neculai Onţanu, primarul sectorului 2 al municipiului Bucureşti, Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală, a comunicat, prin fax, Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti (...) faptul că, prin încheierea din Camera de Consiliu din data de 25.03.2016, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti Secţia a II-a Penală, s-a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ - DNA şi s-a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile a inculpatului Neculai Onţanu, începând cu data încarcerării'', se menţionează într-un comunicat al Prefecturii.

Prefectura punctează că, potrivit legii, a fost emis ordinul prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar al sectorului 2 al lui Neculai Onţanu şi i-a fost comunicat edilului.

Atribuţiile de primar al sectorului 2 vor fi exercitate de viceprimar.

''Prefectul municipiului Bucureşti a transmis prin fax, în aceeaşi zi, Consiliului local al sectorului 2, ordinul de constatare a suspendării de drept a mandatului primarului sectorului 2, aducând la cunoştinţa acestei autorităţi deliberative că în baza aceluiaşi text de lege, pe întreaga perioadă a suspendării, atribuţiile primarului vor fi exercitate de către viceprimarul sectorului 2'', se mai arată în comunicat.

--------------

Actualizare 15:04 Marius Locic: "Nu am făcut niciun denunţ împotriva domnului Onţanu. Am fost citat la DNA în calitate de martor"

Marius Locic a declarat pentru Bursa că nu l-a denunţat pe Neculai Onţanu la DNA. Acesta a precizat că a fost citat la DNA în calitate de martor.

(I.D.)

-------

Actualizare 14:25 Neculai Onţanu s-a predat la arestul Poliţiei Capitalei

Edilul sectorului 2, Neculai Onţanu, s-a predat vineri la arestul central al Poliţiei, transmite Agerpres.

(I.D.)

----

Actualizare 13:18

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, cererea procurorilor DNA de arestare pentru 30 de zile a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, acuzat de luare de mită, transmit televiziunile de ştiri.

Decizia nu este definitivă însă este executorie, astfel încât Neculai Onţanu va fi închis în arestul Poliţiei Capitalei.

(I.D.)

----

Neculai Onţanu, primarul sectorului 2 al Capitalei, a ignorat opiniile departamentului juridic referitoare la retrocedarea unor terenuri, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit pe numele lui Onţanu.

Edilul a fost reţinut, miercuri, pentru luare de mită, aseară, la închiderea ediţiei, aşteptându-se decizia referitoare la arestarea sa.

Mai multe nume au fost vehiculate, ieri, în presă, că ar fi denunţătorii lui Neculai Onţanu.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, omul de afaceri Cristian Borcea este denunţător în dosarul primarului din sectorul 2 al Capitalei, acesta fiind cel care a intervenit la edil pentru ca un proprietar să beneficieze de retrocedarea ilegală a unui teren.

Deputatul Gelu Vişan ne-a declarat că denunţătorul lui Neculai Onţanu este omul de afaceri Dragoş Dobrescu. Acesta a precizat că, la nivel de sector 2, s-au făcut cele mai mari retrocedări către câţiva beneficiari, printre care îi nominalizează pe Dragoş Dobrescu, Stelu Gheorghe şi Dinu Pescariu.

Alte surse, citate de News.ro, susţin că Marius Locic l-ar fi denunţat pe Neculai Onţanu. Omul de afaceri Marius Locic a fost, miercuri seara, la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul primarului Onţanu.

Procurorii DNA arată că, în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu, în calitate de Primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fără a ţine cont de recomandările juriştilor din cadrul instituţiei pe care o conducea.

"Inculpatul Onţanu Neculai era preşedintele subcomisiei de fond funciar, iar inculpatul Şutru Toma era secretarul subcomisiei. Inculpaţii au avut o implicare directă pe parcursul procedurii şi au fost interesaţi de finalizarea cu succes a acesteia. Demersurile efectuate de Onţanu Neculai şi Şutru Toma au avut un caracter atipic, printre acestea regăsindu-se păstrarea nemijlocită a documentaţiei în biroul secretarului, ignorarea opiniilor formulate de departamentul juridic şi formularea propunerii de reconstituire în lipsa avizului emis de acest departament", menţioneză procurorii DNA în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Într-o notă a Direcţiei Juridice referitoare la dosarul de retrocedare, directorul departamentului evidenţia că "din dosarul de revendicare lipsesc mai multe documente clarificatoare cu privire la întinderea dreptului revendicat şi modalitatea de reconstituire", acesta propunând "completarea dosarului de către solicitant, precum şi solicitarea unor date de la Arhivele Naţionale, respectiv obţinerea unui punct de vedere din partea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor", explică procurorii DNA.

În schimbul intervenţiei sale, după emiterea titlului de proprietate, Neculai Onţanu ar fi primit "o suprafaţă totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia şi o altă persoană, interpuşi indicaţi de edil".

Preţul prevăzut în contract a fost de 50.000 de euro, de zece ori mai mic decât valoarea minimă prevăzută la acel moment pentru zonă, spun anchetatorii, explicând că la momentul respectiv "s-a menţionat că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferenţa de 45.000 euro s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, iar cele două contracte au avut caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onţanu Neculai, la indicaţia acestuia".

La data de 17.12.2008, Radu Loredana Claudia a revândut terenul către o persoană apropiată primarului Neculai Onţanu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Va informam pe aceasta cale ca Dl Locic a fost citat in calitate de martor in acest dosar si nicidecum denuntator cum eronat mentionati in titlul articolului.Va solicitam imperios sa verificati si sa informati corect cititorii d-voatsra.

    1. Vă mulţumim pentru atenţionare! Am luat declaraţii de la domnul Locic - citiţi mai sus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb