ALERT Omul de afaceri Dan Adamescu, reţinut de DNA

A.C.
Anticorupţie / 5 iunie 2014

Omul de afaceri Dan Adamescu, reţinut de DNA

Update 18:10 Cererea de arestare preventivă a lui Adamescu, judecată mâine la CAB

Dan Adamescu va fi dus mâine la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să decidă dacă omul de afaceri va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, transmit surse din presă.

Adamescu a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că nu a dat mită şi că nu este vinovat.

Adamescu a fost dus de la DNA în arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare citate de presă, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a lui Dan Adamescu va fi judecată mâine, la Curtea de Apel Bucureşti.

----

Procurorii DNA - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore până mâine la 13:30 a omului de afaceri Grigore-Dan Adamescu, pentru 2 infracţiuni de dare de mită, transmite Direcţia Naţională Anticorupţie.

În cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Grigore Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaţilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu.

Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar .

Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, omul de afaceri a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru "servicii juridice", transmite DNA.

Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, şi în aceeaşi zi banii au ajuns în contul soţiei intermediarului (persoană fizică) cu titlu de împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soţiei, suma de bani.

Intermediarul, practician în insolvenţă, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenţei S.C. BAUMEISTER S.A., coordonată de Adamescu, respectiv în luna decembrie 2013.

În acelaşi context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Elena Rovenţa, pentru respingerea contestaţiilor celorlalţi creditori, soluţia având ca efect imediat şi desemnarea unui alt lichidator judiciar "agreat", potrivit DNA.

"Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 30 de zile", potrivit DNA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pacat ca tara aia a ajuns pe mana incultilor terminatio odata ca doara stiti si voi ca asta vrea europa si america sa nu mai avem oameni de afaceri si locuri de munca sa devenim sclavi europei toti vad ca pe medicu ala de la sibiu lat omorat care dadea de lucru la 2000de oameni asa sa faceti DNA cu toti oameni de afaceri DA ca am vazut ca va lauda americani cat santeti de prosti cum va distrugeti singuri poporu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb