ALERT / PREJUDICIU DE PESTE 3 MILIOANE DE EURO Percheziţii la farmacii, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 28 ianuarie 2015

Aproape 200 de poliţişti fac, în această dimineaţă, 64 de percheziţii în Capitală şi şase judeţe, la farmacii şi persoane fizice, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comercializării de medicamente, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste 3 milioane de euro.

Astfel, sunt verificate 20 de societăţi comerciale specializate în activităţi de depozitare şi comercializare de medicamente, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, între 2013 şi 2014, reprezentanţii firmelor implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară.

De asemenea, anchetatorii susţin că, prin societăţile implicate, ar fi fost fost transferate aproximativ 5 milioane de euro către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive.

"Prin acest mecanism, atât în circuitul legal din România cât şi în alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanţii firmelor implicate", mai relatează IGPR.

Tot astăzi, vor fi puse în aplicare 10 mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsurile procedurale care se impun.

Acţiunea este coordonată de procurorii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Cele şase judeţe vizate de percheziţii sunt: Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb