ALERT Scutaru şi Johannis, în cărţi pentru Ministerul de Interne

F.A.
Politică / 23 ianuarie 2014

Scutaru şi Johannis, în cărţi pentru Ministerul de Interne

Update 16:16 Băsescu a semnat decretul. Oprea, interimar la Interne

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretele prin care se ia act de demisia lui Radu Stroe din funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi prin care Gabriel Oprea este desemnat ministru interimar, în locul celui demisionar, potrivit unui comunicat de pe site-ul Preşedinţiei.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, şi-a anunţat, astăzi, demisia "în semn de onoare, pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi".

Ministrul şi-a prezentat scuzele tuturor celor care, prin "unele declaraţii nefericite, dar nu rău intenţionate", le-a creat impresa că este "un om relaxat sau indiferent".

Ieri, preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt "un exemplu de comunicare catastrofală", adăugând că va propune conducerii PNL "măsuri politice radicale". Antonescu a acuzat-o şi pe Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, de lipsă totală a comunicării privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

---

Update 15:26 Ponta: "Oprea, interimar la Interne"

Premierul Victor Ponta a anunţat că vicepremierul Gabriel Oprea va asigura interimatul la conducerea Ministerului de Interne.

Ponta a precizat că a discutat în acest sens cu preşedintele Traian Băsescu.

"Am discutat cu Crin Antonescu şi în jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru un nou ministru", a mai spus Ponta.

"Este din ce în ce mai evident că erorile grave au fost produse de ROMATSA şi STS, care aveau obligaţia de a identifica epava", a adăugat premierul.

El a precizat că a discutat cu ministrul Transporturilor şi că activitatea în cadrul ROMATSA trebuie să fie în continuare permanentă, iar problemele identificate să fie îndreptate în cel mai scurt timp.

Guvernul va coordona două tipuri comitete de urgenţă, unul care va acţiona la intemperii, coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Administraţiei şi Dezvoltării Regionale, şi altul, supervizat de vicepremierul pe probleme de ordine publică şi siguranţă naţională, Gabriel Oprea, care va interveni în situaţii de urgenţă, a anunţat premierul Victor Ponta.

----

Update 15:04 Stroe: "Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare"

Radu Stroe a declarat, astăzi, că a decis să îşi depună demisia de la Ministerul de Interne în semn de onoare.

"Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor din IGSU. Ei sunt eroii care au salvat şi vor salva în continuare viaţa oamenilor. Chiar şi în Apuseni au fost salvate cinci vieţi. Aceşti salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici", a afirmat domnia sa.

Stroe a menţionat că localizarea epavei avionului aparţine exclusiv altor instituţii, şi nu MAI.

"Vreau să-mi prezint scuzele tuturor celor care, prin unele declaraţii nefericite, dar nu rău intenţionate, le-am creat impresia unui om relaxat sau indiferent, sau care ţine de scaunul de ministru", a mai spus Stroe.

El a adăugat că plecarea sa de la MAI trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică.

----

Update 13:21 Scutaru şi Johannis, în cărţi pentru Interne

George Scutaru în cărţi pentru preluarea portofoliului de la Interne, ne-au declarat surse politice din PNL. Sursele ne-au mai declarat că în cărţi s-ar mai afla şi Klaus Johannis.

Domnul Scutaru este deputat PNL de Buzău şi este liderul grupului parlamentar PNL începând din octombrie 2013. Deputatul Scutaru este membru al comisiei pentru apărare şi al comisiei comune din Parlament pentru revizuirea Constituţiei.

---

Radu Stroe a demisionat

Ministrul de Interne Radu Stroe a demisionat, după o întâlnire cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi premierul Victor Ponta.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt "un exemplu de comunicare catastrofală", menţionând că va propune conducerii PNL "măsuri politice radicale".

Demisia vine după accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa două persoane, pilotul Adrian Iovan şi studenta la medicină Aura Ion. Ministerul de Interne a fost criticat pentru modul în care a acţionat în acest accident, în care echipele de salvare au ajuns la victime la peste cinci ore după prăbuşirea avionului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A carei institutie a fost sarcina concreta de a localiza locul accidentului ???.Apoi cui trebuia trimisa aceasta informatie??? Acesta este fondul problemei .Restul de afirmatii date prin toata presa si la TV sun pur si simplu POPULISME si HAI SA NE DAM MARE ca noi presa stim multe..Nu stimati jurnalisti si reporteri .Puneti decate ori e necesar intrebarea aceiasi CINE TREBUIA SA IDENTIFICE LOCUL ACCIDENTULUI ??? Ce tot umpleti toate emisiunile cu tot felul de...altele decat ce trebuie scos in evidenta, Va rog eu pe oricare din presa sau TV sa-mi raspundeti la intrebarea : Stiti a cui era sarcina precisa de identificare a locului accidentului ? Deoarece daca aceasta localizare se comunica chiar celor din masmedia sau TV ,mai departe era simplu .Aflau toate unitatile mobilizate,indiferent din ce parte veneau si actionau toti spre acelasi loc. Ce alceva vrem sa stim . Sunteti acum multumiti ca si-a dat demisia Stroe. F.bine ca si-a dat-o pt.prostia care a debitato . In final aceiasi intrebare??? Rog datimi si mie un raspuns. Ducetiva la STS,la ROMASA, la MAI, ...daca trebuie si la Min.Munci si aflati raspunsul la aceasta intrebare : Cine a vea SARCINA de identificare a locului unde s-a produs accidentul. Detrei zile si nopti tarzii ma uit la TV si citesc presa si nu gasesc nicaieri acest raspuns di n partea unei persoane dintr-o institutie,minister...

    1. Stimate Vasile ,la toti astia din masmedia si TV l-e este FRICA sa se duca la STS sa-i intrebe ,deoarece d-nul Opris si Basescu ii "incondeiaza" si imediat le pune telefoanele in urmarire si le face dosar la DNA. Nu credeti??Asta va garantez 100 %. ca toti astia intra automat in baza de date. Sunt curios cum se va analiza propunerea lui Ponta in CSAT !! D-nul EX presedinte Basescu sa fiti convins ca acuma isi face conspectul sa vada ce poate sa debiteze sa prosteasca iara poporul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb