ALERT Toni Teau, noul director al Transelectrica

E.D.
Companii #Energie / 12 mai 2014

Update 19:32 Carmen-Georgeta Neagu, noul Preşedinte al Consiliului de Supraveghere

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA informează că membrii Consiliului de Supraveghere au numit în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere pe Carmen-Georgeta Neagu, potrivit unui raport remis BVB.

Carmen-Georgeta Neagu a fost numită în funcţia de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere în data de 28 iunie 2013, ulterior, în data de 30 septembrie 2013, fiind confirmată de către Adunarea Generală a Acţionarilor.

"Neagu, din ianuarie 2014, este acţionar şi Director General al SC Peria Capital SRL, companie de consultanţă şi management în afaceri ce îşi propune să se poziţioneze ca jucător important pe piaţa de business atât la nivel naţional cât şi regional în Europa de Sud-Est. Aceasta are o carieră îndelungată în sectorul energetic, activând în companii naţionale şi multinaţionale de renume", se mai arată în comunicat.

Din septembrie 2005 până în decembrie 2012, Neagu a fost Director Executiv Regional al GE Energy pentru Europa de Sud-Est, responsabil de întreaga gamă de produse şi servicii a diviziei GE Energy în regiune.

Carmen-Georgeta Neagu a absolvit în 1982 Facultatea de Energetică a Universităţii Politehnice Bucureşti, specialitatea termoenergetică.

----

Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica SA a anunţat astăzi numirea lui Toni Teau în funcţia de Director General Executiv al societăţii, ca urmare a încetării calităţii de Preşedinte al Directoratului a lui Doru Bucătaru, informează un comunicat trimis în această dimineaţă Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, compania informează şi numirea lui Radu Cernov în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, până la întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor.

Ziarul BURSA a publicat în exclusivitate, în cursul săptămânii trecute, informaţii cu privire la schimbarea care urma să aibă loc în conducerea companiei. Surse din companie ne-au spus atunci că în Directorat ar putea avea loc mai multe schimbări şi că favoriţii pentru noile numiri ar fi Toni Teau şi Cornel Soroceanu, din actualul directorat urmând să rămână doar Ciprian Diaconu.

Toni Teau preia funcţia de Preşedinte al Directoratului dupa ce a îndeplinit, începând cu data de 25 iunie 2013, funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA, calitate care a încetat, cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 31/1990 a societăţilor, odată cu numirea în funcţia de Preşedinte al Directoratului. Domnia sa este Preşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali din Romania, a ocupat funcţia de director general şi administrator în cadrul societaţilor Lasselsberger S.A. Bucureşti şi Sanex S.A. Cluj-Napoca, precum şi mai multe funcţii de conducere în domeniul financiar-contabil. Teau a activat şi În domeniul academic, În cadrul Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune - ASE Bucureşti, este doctor în economie din anul 2002 şi deţine titlurile profesionale de consultant fiscal, expert contabil şi auditor financiar.

Şi în perioada următoare, Directoratul Companiei naţionale se va concentra asupra derulării programelor de investiţii şi de optimizare a cheltuielilor operaţionale şi financiare în scopul atingerii obiectivelor asumate prin Planul de administrare şi prin Bugetul aferent perioadei 2014-2015-2016, aprobate de acţionari şi de Guvern. Conducând o echipă de specialişti în domeniile energetic şi financiar din Directorat, Toni Teau va continua să acorde o atenţie deosebită creşterii performanţei financiare, îmbunătăţirii capitalizării bursiere şi politicii de dividende, fără a pune o presiune nejustificată asupra tarifelor practicate de Compania naţională pentru prestarea serviciilor de transport şi sistem. O prioritate imediată la preluarea mandatului său de Preşedinte al Directoratului, va fi continuarea şi finalizarea cu succes a proiectului de optimizare organizaţională, care urmăreşte introducerea unui cadru just şi echitabil de recompensare a performanţei anagajaţilor Companiei naţionale, dar şi de îndeplinire a standardelor de responsabilitate sociala corporativă asumate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb