Alexandru Nazare: Am solicitat asistenţă tehnică din partea experţilor britanici în derularea parteneriatelor public-privat

F.A.
Politică / 23 februarie 2012

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, a avut, astăzi, la Londra o întrevedere cu omologul britanic, Justine Greening, Secretar de Stat pentru Transport al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, arată un comunicat remis redacţiei. 

Privitor la acţiunile comune ale celor două ţări în formatul Consiliului pentru Transport, Telecomunicaţii şi Energie al UE, au fost discutate poziţiile naţionale privitoare la următorul cadru bugetar european, priorităţile preşedinţiei daneze, revizuirea curentă a Reţelei Trans-Europene de Transport TEN-T, opţiunile române şi britanice privind operaţionalizarea Mecanismului financiar "Connecting Europe", propuneri curente de reglementare europeană a folosirii tahografelor, precum şi perspectivele Spaţiului Unic Feroviar european. 

"Marea Britanie este un partener esenţial al României şi al construcţiei europene, iar acest parteneriat trebuie întărit chiar dacă ţările noastre au poziţii diferite în privinţa tratatului fiscal. Ca şi România, omologii britanici sprijină instrumentele financiare şi de dezvoltare ale UE care promovează un spaţiu de transport echilibrat şi coeziv, deschis către vecinii din Est şi de pe urma cărora România ar beneficia imediat în postura sa de poartă estică a UE. De asemenea, sprjinim împreună soluţii nebirocratice pentru dezvoltarea infrastructurii, cât mai puţin costisitoare, dar cu impact maxim pentru revirimentul economic al statelor noastre. Expertiza britanică în domeniul PPP-urilor poate fi în particular utilă în demersurile noastre de a identifica surse de finanţare pentru proiectele ambiţioase din planul de modernizare a infrastructurii. În acest sens am solicitat asistenţă tehnică din partea experţilor britanici în derularea parteneriatelor public-privat prin deplasarea la Bucureşti în perioada imediat următoare a echipei din cadrul Secretariatului britanic al Transporturilor. Propunerea a fost primită cu deschidere din partea părţii britanice, iar în perioada următoare echipele noastre vor stabili detaliile tehnice necesare. Am ridicat această problemă şi la Departamentul Guvernului britanic pentru Afaceri, Inovaţie şi Competenţe şi răspunsul a fost de asemenea pozitiv" a declarat ministrul Alexandru Nazare.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb